Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bayrak'lı protesto

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM Genel Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredattaki Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirinden bazı dizelerin çıkartıldığını savundu.

Yeniçeri, Türk bayrağı açarak bu şiiri okudu.

TBMM Genel Kurulu'nda, gündem dışı söz alan MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, 'Milli eğitimde millilik sorunu' ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeniçeri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son zamanlardaki uygulamalarıyla millilikten uzaklaştığını iddia ederek, bakanlığın eğitim sorunlarıyla ilgilenmek yerine milli değer, simge ve değerlerle uğraşmayı kendisine iş edindiğini savundu.

Türk Edebiyatı kitaplarında yer alan Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirinin, 'Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım' mısralarının çıkarıldığını söyleyen Yeniçeri, “Yakında, İstiklal Marşı'nın da 'Kahraman ırkıma bir gül' ya da 'Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal' mısraları ırkçılık içeriyor diye Bayrak şiiri gibi çıkarılırsa şaşmayınız. Sanattan, mecazdan, teşbih-i beliğden, mecaz-ı mürselden, kinayeden habersiz bir zihniyet Milli Eğitim Bakanlığı'na egemen. Bu ülkede milliyet özürlüler, tarih özürlüler, devlet özürlüler, bağımsızlık özürlü olanlar var. Şimdi buna bir de bayrak özürlüler eklendi” diye konuştu.

Bu sırada yanında getirdiği Türk bayrağını açan Yeniçeri, Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini okudu. Yeniçeri, şiiri okuduktan sonra, bayrağı AK Parti sıralarına doğru göstererek, “Bayrağa tüm milletimiz sahip çıksın, siz de sahip çıkın” dedi.

Yeniçeri’nin konuşmasının ardından bir süre daha tartışma devam etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı