Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kiraz Festivali

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Bağcılar Belediyesi’nin Kirazlı Mahallesi’ndeki "Kiraz Bahçesi"nin sezon açılışı yapıldı.“Bağcılar’da dalları kiraz basmış” diyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, 1990’lı yılların Bağcılar’ını hatırlatarak, “Bakarsan bağ olur” dedi.

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde oluşturduğu Kiraz Bahçesi’nin sezon açılışı yapıldı. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile çok sayıda Bağcılarlı katıldı.

Bağcılar’ın bir dönem dalından üzüm ve kirazların yendiği bir bölge olduğunu hatırlatan Başkan Çağırıcı, “Nostalji Bahçeleri projemizle geçmişte kalan o güzellikleri halkımıza yeniden yaşatmak istedik. Üzüm Bağı ile başlayan projemiz kapsamında Kiraz, Kayısı ve Kestane bahçelerimizi oluşturduk. Fındık Bahçemizi de tamamlamak üzereyiz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati projeden dolayı Bağcılar Belediyesi’ni tebrik ederken, Kadir Topbaş da Bağcılar’da 1993-1995 yılları arasında ilçe başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı. O dönemler hakkında bilgi veren Topbaş, “Dalları kiraz bastı” türküsüne atıfta bulunarak “Bağcılar’da dalları kiraz basmış” dedi.

“Çocuklarımız kirazı çarşıda pazarda veya ders kitaplarında değil dalında da görüyorlar” diyen Topbaş, “Sayın Başbakanımız İl Başkanı iken 1993-1995 yılları arasında burada 2 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Sokak sokak dolaştık, sıkıntıların yaşandığı sokaklardan geçerken, ayaklara poşet sarıldığı dönemi biliyorum. Bagajımızda çizmeler taşıyorduk. Ama şimdi bakarsan bağ olur. Ben Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ona destek veren Bağcılarlılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NOSTALJİ BAHÇELERİ

Bağcılar Belediyesi’nin ilçeyi ismine uygun bir hale getirmek için Üzüm bağını kurarak başlattığı Nostalji Bahçeleri projesi kapsamında Kirazlı Mahallesi’nde Kiraz Bahçesi kuruldu. 2007-2008 yıllarında oluşturulan Kiraz Bahçesi’nde 88 Napolyon cinsi kiraz ağacı bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Kiraz Bahçesi, Bağcılarlılar için aynı zamanda bir piknik alanı özelliği taşıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı