Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Batman'a yeni uçak seferi

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, bir dizi etkinlik için Batman'a geldi.

Özel bir uçakla Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve bir grup iş adamı, Batman TOKİ konutlarında bulunan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda karne ve çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerle aynı sırada oturan Bakan Şimşek ve Ali Sabancı, daha sonra Batman Kültür Merkezinde düzenlenen Genç Girişimciler Kurulu kursiyer sertifika törenine katıldı.

Törende konuşan Ali Sabancı, her yıl 700 ve 800 bin arası üniversite öğrencisi iş bulma pazarına girdiğini ve bu avantajların girişimcilere özendirmediği takdirde bu rakamlar sinsileri patlamaya hazır bir bomba haline geleceğini belirterek, “Bizim bu gençlere iş bulmamız lazım hayat sadece memuriyetle geçmiyor. Şimdiye kadar genç girişimciler kurulu başkanı olarak son iki senedir ben ve ekibim 45 ile seyahat etmişiz 20 bin öğrenciye dokandık burada amacımız özendirmektir.Şunu biliyoruz işsizlik yüzde 10’nun altında rakam yüksek ama Avrupa’daki bazı ülkeleri kıyaslarsak parmak ısırtıcı seviyededir.Ama maalesef gençlerde işsizlik oranı yüzde 19’dur” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadın iş gücünü ve kadına yönelik girişimlerini önemsediklerini belirterek, “Bunun en iyi göstergesi bizim eğitimde attığımız adımlardır. 2002 yılında Türkiye’nin tamamında 100 erkek başına düşen kız öğrenci sayısı 91’di. Bu gün 100 öğrenci başına 100 kız öğrenci var. Bunlar tesadüfen olmamış, sayın başkanının eşi Emine hanımın başlattığı bazı inisiyatifler ve desteklediği ve bazı STK’ların ön ayak olmasından kaynaklandı. Ama maalesef bu oran helan yüzde 30’un altında Avrupa’da bu oran yüzde 60’lar civarındadır. Türkiye de şöyle bir trend var, üniversite mezunu kızların arasında iş gücüne katılım oranı Avrupa ortalamasının üzerindedir” dedi.

Konuşmalar sonrasında Ali Şimşek ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kursiyerlere sertifika verdi .Salonda bulunan Batman Ticaret Odası Başkanı Osman Nasıroğlu’nun doğum günü münasebetiyle kursiyerler, kendisine pasta sürprizinde bulundu. Bu sürpriz karşısında şaşıran Nasıroğlu, cebinden çıkardığı sigara paketini Ali Sabancı’ya vererek, bir daha sigara içmeme sözü verdi. Tören sonrası Bakan Şimşek ve Ali Sabancı, Gap Mahallesi'nde bulunan fakir bir aileyi ziyaret ederek aileye çeşitli hediyeler verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı