Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CAS üyeleri İstanbul'da

15 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin genel kurul toplantısı, yarın İstanbul'da yapılacak.

Spor Tahkim Mahkemesi'nin yönetim kurulu olan ICAS'ın Başkanı John Coates, Bilgi Üniversitesi'nde Spor Hukuku Enstitüsü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin birlikte düzenlediği ''CAS Sporda Tahkim Konferansı''nda, basın mensuplarının soruları üzerine, genel kurul toplantısıyla ilgili bilgiler verdi.

Yılda iki kez gerçekleştirdikleri toplantılardan birini İstanbul'da yapacaklarını kaydeden Coates, toplantıda yeni açılan CAS dava merkezleri ile CAS hakimliğine yeni seçilen 25 kişinin onaylanacağını ve rutin görüşmeler yapacaklarını bildirdi.

Coates, ''Buraya gelme sebebimiz CAS'ın Türkiye'de daha tanınır, daha bilinir olmasını sağlamak, CAS'ı daha erişilebilir kılmak'' dedi.

Son yıllarda Türkiye'den gelen davaların kaybedildiği, bu nedenle de CAS'a karşı negatif bir bakışın oluştuğu ifade edilerek, bu konudaki düşünceleri sorulan Coates, ''CAS bir tahkim kurulu. Yetkisini federasyonlar ve olimpiyat komiteleri belirliyor. Türkiye de, hem federasyon hem olimpiyat komitesi olarak CAS'ın yetkisini kabul etmiş durumda. Bu çerçeveden baktığımızda CAS'ın yapmaya çalıştığı şey sadece spor hukuku kapsamında adil kararlar vermek. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Umarım bu doğru algılanıyordur'' diye konuştu.

Türkiye'den gelen davaların kaybedilmesinde, işleyiş sürecinin bilinmemesinin ne kadar etken olduğu sorusuna ise Coates, ''CAS'ın verdiği kararlar da tartışılabilir. Çünkü sonuçta yargı kararları. Ancak şunu bilmek lazım. Burada bazı kurallar bütünü var. Bunlar önceden bilinen kurallar. Bunlara uygun yaklaşımlar benimsemek ve bu çerçevede başvurular yapmak lazım. Biz sadece spor hukukunda düzen sağlamak için çalışan bir kurumuz'' şeklinde cevap verdi.

-Erkiner: ''Davaları, uzmanlaşmış yeterince avukatımız olmadığı için kaybediyoruz''-

Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı ve aynı zamanda CAS hakimi olan Kısmet Erkiner, Türkiye'den CAS'a giden davalarda alınan olumsuz sonuçların sebebinin, ülkede bu konuda uzmanlaşmış yeterince avukat bulunmamasından kaynaklandığını ifade etti.

Basın mensuplarının konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Erkiner, ''Türkiye'nin CAS'ta dava kaybetmesinden bıktım diyordum. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Bu, bizim henüz uzmanlaşmış yeterince avukatımızın olmamasından, CAS usullerini çok iyi bilmememizden ve dosyaların çok iyi hazırlanmamasından kaynaklanıyor'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine CAS'ta açtığı davayı geri çekmesiyle ilgili olarak da Erkiner, ''Söyleyeceğim bir şey yok. CAS şu anda 2 binin üzerinde davaya bakıyor ve bunlardan 411 tanesi geriye çekilmiş. Dolayısıyla davayı geri çekmek olağanüstü, alışılmamış bir durum değildir'' ifadelerini kullandı.

Erkiner, ICAS'ın genel kurul toplantısı için 20 üyesinden 18'inin İstanbul'da olduğunu, üyelerin yarınki toplantıyı kendi aralarında gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kurulun, 36.'sını gerçekleştireceği toplantıyı daha önce Lozan kenti dışında 3 yerde yaptığını hatırlatan Erkiner, İstanbul'un Lozan dışında gerçekleştirilen 4. kent olduğunu belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı