Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İngiltere'de yerel seçim

6 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı İngiltere'deki yerel seçim sonuçları açıklanmaya başladı.

Gelen ilk sonuçlar muhalefetteki İşçi Partisi ' nin , oy oranını artırdığını gösteriyor . İlk sonuçlara göre , anamuhalefet İşçi Partisi , iktidardaki Muhafazakar Partisi ' nin 8 puan önünde yer alıyor . Bu sonuçlar , İşçi Partisi ' nin halk desteğini geçen seneki yerel seçimlere göre 4 puan artırarak yüzde 39 ' a çıkardığını ; Muhafazakar Parti ' nin ise 3 puan kayıpla yüzde 31 ' e düştüğünü gösteriyor . Geçen yılki yerel seçimlerde büyük darbe alan Liberal Demokratlar ' ın oy oranı da yüzde 16 ' da kaldı . İktidar partisinin bu başarısızlığı , hükümetin uyguladığı kemer sıkma politikalarına bağlanıyor . Üç belediye başkanlığı ve 128 belediyede 4 bin 700 ' den fazla meclis üyeliği için yapılan yerel seçimlerde , koalisyon ortakları Muhafazakarlar ve Liberal Demokratların , İşçi Partisi ' ne en az 700 sandalye kaptıracağı tahmin ediliyor . Bu durum , Muhafazakâr Parti ' nin elindeki her üç belediye meclis üyeliğinden birini ; koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokratlar ' ın da iki üyelikten birini kaybedeceği anlamına geliyor .


İşçi Partisi ' nin Liverpool belediye başkanlığını da kazanacağı tahmin ediliyor . Londra belediye başkanlığı seçim sonuçlarının ise bu akşam açıklanması bekleniyor . Muhafazakar Partili belediye başkanı Boris Johnson ' ın , en büyük rakibi İşçi Partisi ' nin adayı Ken Livingston ' ı geçerek yeniden bu göreve gelme ihtimalinin yüksek olduğu kaydediliyor . Bu arada , Avrupa Birliği üyeliğine karşıtlığıyla bilinen sağ görüşlü Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi ( UKIP ) , belediye meclis üyeliği sayısını hiç artıramamasına rağmen , oy oranını yüzde 5 arttırarak sürpriz yaptı . UKIP ' in bu başarısının , iktidardaki Muhafazakar Parti ' yi , AB politikalarında daha sert bir tavır almaya zorlayabileceği yorumu yapılıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı