Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakanların konvoyu mahsur kaldı

15 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı Çınar ilçesinde etkili olan sel nedeniyle Diyarbakır-Bismil karayolu trafiğe kapandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Bismil Kadın Destek Merkezi'ni ziyaret programı iptal edildi.

Diyarbakır'dan Bismil'e hareket eden bakanlar Eker ve Şahin'in yer aldığı araç konvoyu, Diyarbakır-Bismil karayolunun 25. kilometresinde, sel sularının yolu kapatması nedeniyle durdu.

Bakanlar, koruma polislerinin kullandığı araca binerek, kapanan yolu kontrol etti.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Eker, yolun kapanmasına neden olan suyun, Çınar'da etkili olan selin artıkları olduğunu söyledi.

Çınar ilçesinde şiddetli bir sel yaşandığını ancak can kaybının olmadığını belirten Bakan Eker, "Bir miktar hasar var. Bu yol kapanmıştı. Biz, çıkmadan önce kontrol ettirdik, yol açık idi. Fakat biz buraya gelene kadar, sel buraya geldi. Buradan tahliye oluyor. Yolun ileri kısmında tıkanma var, kaza olmuş. Konvoydaki küçük araçlar gelemez diye geri döndük. Ekibi bırakmadık. Küçük araçlar da konvoyla gelebilsin diye geri döndük. Bu yolları da beraber aşıyoruz" dedi.

Bakan Eker, bir gazetecinin tarım alanlarının hasar görüp görmediğini sorması üzerine, "Tarım alanlarıyla ilgili hasar tespitini yaparız" diye konuştu.

Bakanlar Eker ve Şahin'in bulunduğu konvoy, Diyarbakır'a geri döndü.

Muhabir: İbrahim Yakut

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı