Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çözüm süreci tartışmaları

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletin çözüm sürecine destek verdiğini belirterek, "Kanın durduğu, terörün bittiği, gözyaşının dindiği bir Türkiye, bugünkünden daha güçlü, daha kudretli olacak" dedi.

Bozdağ, Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yapılan anketlerde halkın yüzde 60'ının çözüm sürecine destek verdiğini gördüklerini ifade etti.

Gülseren Onanç'ın CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına değinen Bozdağ, Onanç'ın "Bizim tabanımız da destek veriyor" dedikten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda istifa ettiğini açıkladığını söyledi.

Bozdağ, "MHP'ye oy vermiş seçmenlerin de hatırı sayılır bir kısmı bu sürece destek veriyor. Çünkü kanın durduğu, terörün bittiği, gözyaşının dindiği bir Türkiye, bugünkünden daha güçlü, daha kudretli olacak. Bu insanlar bundan dolayı istiyor. Eğer çözüm süreci başarıya ulaşırsa 76 milyon insanımız kazanacağı gibi destek olduğu takdirde CHP, MHP de kazanır. Milletimiz kadirşinastır, hakşinastır, bu taşın altına elini, gölgesini kim koyuyorsa ona gereken değeri verir."

Korkuların gerçek olması durumunda faturayı kimin ödeyeceğinin belli olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

"İktidar, 'Bu işi ben yürütüyorum, taşın altına elimi değil, gövdemi koydum. Türkiye kazansın, benim kazancım önemli değil. Türkiye kazansın, ben kaybedeyim, hiç önemli değil, her türlü bedeli ödemeye ben hazırım. Yeter ki bir tane Mehmetçiğimiz terörle mücadelede bundan sonra şehit olmasın, yeter ki tek bir ananın gözyaşı akmasın' diyor. Biz bunu söylüyoruz. AK Parti'nin ödeyeceği bedel, muhalefet partilerine dert olmuş. Bırakın da ödeyeceğimiz bedeli biz dert edinelim. Bizim ödeyeceğimiz bedeli siz niye dert ediniyorsunuz. Siz Türkiye'nin kazanması için destek olun. Eleştiriniz varsa da söyleyin ama maalesef bunu da yapmıyorlar, yapmakta istemiyorlar. Meydan meydan iftiralarla geziyorlar. İftiralarla milletimizin zihnini bulandırmak, bu sürecin arkasında olan halkımızın desteğini ortadan kaldırmak için uğraşıyorlar. Sevgiyi büyütmek için değil nefreti büyütmek için, kinleri ortadan kaldırmak için değil kinleri çoğaltmak için, kanı yok etmek için değil adeta bu ülkede 30 yıldır kan akıtmak isteyen terör örgütlerinin belki bir 30 yıl daha devamına yol açacak sonuçlar ortaya çıksın dercesine kampanyalar yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi-"

-"4 aya yakındır şehit yok"-

Hükümet olarak terörün bitmesini, kanın durmasını, gözyaşının dinmesini, kardeşliğin daha büyük olmasını, ülkede birlik, bütünlük sağlanmasını istediklerini belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama onlar 'hayır' diyor. 'Bölücü, işbirlikçi' diyor. Ben kan dursun, gözyaşı dinsin diyorum, bunun neresi hainliktir. Terör bitsin diyorum, bunun neresi işbirlikçiliktir. 'Analar ağlamasın' diyorum, bunun neresinde kötülük vardır. Tutturmuşlar bir ihanet türküsü, tutturmuşlar bir ihanet kampanyası gidiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi- İftiralara değil bizim yaptıklarımıza bakın. Çözüm süreci ilerliyor. Süreç içerisinde neler oldu diye baktığımızda, 'silahlar sussun' denildi, silahlar sustu. 4 aya yakındır şehit yok. Kötü mü oldu- Kaçırılmış kamu görevlileri serbest bırakıldı. Kötü mü oldu- Akil insanlar, ülkemizin değişik illerinde görev yapıyorlar. Bunların her biri birbirinden kıymetli insanlar. Türkiye ne kaybetti- Mecliste komisyon çalışacak. Türkiye ne kaybedecek- CHP mecliste komisyon kurulsun diye bizim verdiğimiz önergenin neredeyse aynısını verdi. Birleştirdik, kendi üyelerinden bir kısmının imzasını zorla çektirdi. Hepsini çektiremedi. Bu komisyonu sen önerdin. Senin önerdiğin komisyonu biz de öneriyoruz, 'gelin beraber kuralım' diyoruz. 'Hayır ben gelmem' diyor."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Akil insanları" kaç defa gündeme getirdiğini, kendilerinin de Akil İnsanlar Heyeti ve çözüm sürecine ilişkin komisyonu hayata geçirdiklerini belirten Bozdağ, "Bunlar kötüydü niye dile getirdin- Niye şimdi kaçıyorsun- Bunları anlamak mümkün değil ama ben milletimizin bunları çok iyi anladığına inanıyorum. Çok iyi değerlendirdiğini biliyorum" diye konuştu.

-"AK Parti hükümeti, şehitlerimizi incitecek adım atmadı"-

Bozdağ, AK Parti'nin şehitleri, yakınlarını ve gazileri incitecek bir söz söylemediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"O yüzden şehit istismarı, şehitlerin yakınlarının istismarını yapanlar, gazilerimizi ve yakınlarını istismar edenler iyi bilsinler ki şehitlerimiz ve gazilerimiz, bu meselenin nelere mal olduğunu, onların yakınları ve milletimiz yakından biliyor. Ateş düştüğü yeri yakar. Onlar bu acıları yaşadı, başkalarının yaşamasını arzu etmiyor. AK Parti hükümeti, şehitlerimizi, gazilerimizi incitecek, onların yakınlarını incitecek bugüne kadar adım atmadı, söz söylemedi. Bundan sonra da asla yapması mümkün değildir. Şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize ve yakınlarına sahip çıkmayı şeref bilen bir anlayıştayız."

Çanakkale'de bu ülkenin bağımsızlığı, kurtuluşu için yüz binlerin şehit olduğunu anımsatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çanakkale'de bizim şehitliğimiz vardı, başka ülkelerden orada hayatını kaybeden askerler için yapılan anıt mezarlar vardı. AK Parti hükümetinden önce insanlar oralara gittiği zaman büyük bir üzüntüye düşerdi. Anzakları, İngilizleri, diğerlerini gördüğü ve bir de kendi kardeşlerinin, dedelerinin mezarlarını gördüklerinde iç çeker bir kez daha yıkılırlardı. Şehit istismarında yarışan MHP, iktidar oldu neden el atmadı- Şehitliklerimizi onların şanına yaraşır bir şekilde yapmak istedin de mani mi oldular- Her yerde istismar... Gidin Çanakkale'ye bakın şehide sahip çıkmak, onların hatırasına sahip çıkmak nasıl olurmuş, gidin görün. Tayyip Erdoğan, AK Parti, milliyetçilik farkı budur. Şehit istismarı değil, onların geride bıraktıklarına sahip çıkmaktır. Dünyanın dört bir yanında bulunan şehitliklere biz sahip çıkıyoruz. Türkiye'nin yurt dışında 35 şehitliği var. Irak'ta, Mısır'da, Balkan ülkelerinde, Ukrayna'da, nereye giderseniz gidin şehitlik var. AK Parti hükümetlerinin şehitliklere nasıl sahip çıkığını görün."

Bozdağ'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı