Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Uzun sürecek bir çalışma değil''

5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ‘Çözüm Süreci'ne muhalefet partilerinin destek vermemesini eleştirdi.Ergün, "Keşke parlamentoda CHP ve MHP de böylesine önemli bir konunun çözümü için sürece dahil olsalardı. Onlar dahil olmuyorsa sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun da dahil olmayacağı anlamına da gelmez." dedi.

Türkiye-ABD Bilim ve Teknoloji İşbirliği Toplantısı'nda Bakan Ergün gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergün, Akil İnsanlar Heyeti'ne ilişkin şunları söyledi: "Çok farklı insanların konuya katkı sunabilmesi ve çok farklı bakış açılarının, bütün değerlendirmeleri süzgeçten geçirmesi, daha rafine bazı sonuçları elde edebilmesi önemlidir. Önemli olan herkesi bu sürece katabilmekti. Keşke parlamentoda CHP ve MHP de böylesine önemli bir konunun çözümü için sürece dahil olsalardı. Onlar dahil olmuyorsa sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun dahil olmayacağı anlamına gelmez. Kuşkusuz bazen parlamentoda dahil olmayan siyasi partiler vardır ama buna mukabil sivil toplum örgütleri konunun çözümü için çok daha aktif rol alabilirler. Onun için bu heyetlerin içinde birçok sivil toplum örgütlerinin temsilcisi de bulunuyor. Bunların illerdeki ve ilçelerdeki organizasyonları da kuşkusuz bu sürecin içine aktif olarak katıldıklarında, toplumda sürecin çözümü için çok daha olumlu bir atmosfer olacaktır ve sürecin çözümü çok daha hızlanacaktır."şeklinde cevap verdi.

"AKİL ADAMLARIN ÖZEL YETKİLİ KİŞİLER OLARAK ALGILANMASI DOĞRU OLMAZ"

"Akil adamlar bu sürece ne kadar katkıda bulunabilirler?" sorusuna Ergün, "Süreç çok çözüm yapılacak bir süreç değil, 63 kişilik bir heyetin Türkiye'nin 7 ayrı bölgesinde çalışma yürütmesi, hem konu ile ilgili düşünceleri kamuoyuyla paylaşması hem de kamuoyunun görüş ve düşüncelerini alıp bütün bunlardan bazı sonuçlar üretmeleri ve bu sonuçları süreci yürüten noktaya taşımaları bekleniyor. Bunun ötesinde çok özel yetkili kişiler gibi algılanması da doğru olmaz. Bir aylık bir süre için bu heyetler 7 bölgede çalışacaklar ve elde ettikleri sonuçları hükümet ile paylaşacaklar." cevabını verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı