Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Borsa İstanbul

5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca Borsa İstanbul Anonim Şirketi’nin 423 milyon 234 bin TL’ye kurulduğunu açıkladı.

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu 30.12.2012 tarihinde 28513 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun uyarınca Borsa İstanbul Anonim Şirketi ünvanıyla bir anonim şirket kuruldu.

Ali Babacan, kanunda esas sözleşmenin ticaret siciline tescil edilmesiyle, Borsa İstanbul AŞ’nin, borsaların ve piyasa işleticilerinin kuruluşuna ve faaliyetine ilişkin izni almış sayılacağını ifade etti.

Bu çerçevede, kurul tarafından hazırlanan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından onaylanan Borsa İstanbul AŞ esas sözleşmesi Nisan ayının 3’ünde tescil edildi. Tescil ile birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nın ve İstanbul Altın Borsası’nın tüzel kişilikleri sona erdiğini bildiren Ali Babacan, Borsa İstanbul’un kuruluş sermayesinin 423 milyon 234 bin TL olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak M. İbrahim Turhan, Yönetim Kurulu üyeleri olarak da Osman Akyüz, Mustafa Büyükbacı, Seyit Ahmet Işkın, Hüseyin Kelezoğlu, Işınsu Kestelli, Kamil Atilla Köksal, Talat Ulussever ve Melikşah Utku isimleri belirlendi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Borsa İstanbul’un, İstanbul’un uluslararası finans merkezi olmasında kilit rol oynacağını vurguladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı