Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Önerimiz ile benzerliği yok''

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı CHP Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği Akil Adamlar Komisyonu ile CHP’nin önerdiği Akil İnsanlar Grubu’nun hiçbir benzerlik taşımadığını belirterek, “Aradaki fark biri hükümete hizmet edecek, öteki TBMM’ye hizmet edecek.” dedi.

Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akil Adamlar Komisyonu ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Başbakan’ın dile getirdiği akil adamlar ile CHP’nin yöntem önerisi olarak iktidara götürdüğü öneri arasında hiçbir benzerlik bulunmadığını belirten Loğoğlu, “Biz Akil Adamlar da demedik. Kadın erkek eşitliğini vurgulamak bakımından Akil İnsanlar dedik. TBMM’de kurulmasını önerdiğimiz toplumsal mutabakat komisyonuna bağlı olarak ve o komisyonun belirleyeceği görev tarifi içerisinde görev yapacak akil insanlar grubu. Hükümetin öngördüğü şey hükümete servis yapacak, hükümetin belirleyeceği, hükümetin emrinde olan bir gruptan bahsediyor.” dedi.

CHP’nin önerisinde akil insanların her partinin seçeceği 3 kişi olmak üzere toplam 12 kişiden oluşacağının öngörüldüğünü aktaran Loğoğlu, “Aradaki fark biri hükümete hizmet edecek, öteki TBMM’ye hizmet edecek. Birinin görevi hükümetin dediklerini yerine getirmek olacak diğerinin görevi TBMM'deki toplumsal mutabakat komisyonuna toplumdan derlediği düşünce, öneri ve katkıları değerlendirmesi için komisyona götürecek. Dolayısı ile arada hiçbir benzerlik yok.” diye konuştu.

Türkiye’de çok değerli insanlar olduğunu, isimler konusunda bir kavgalarının olmadığını söyleyen Loğoğlu, “Ancak biz Meclis’teki partilerin önereceği isimlerden oluşacak 12 kişilik… Sayı fazlalaştıkça oradan kalıcı, ciddi bir şey çıkma ihtimali oldukça az. Görelim bakalım nereye varacaklar. Türkiye’nin çıkarlarına hizmet edecek her olumlu şeye biz olumlu deriz. Ancak olumlu olduğunu gördüğümüzde deriz.” ifadelerini kullandı.

CHP'NİN ÖNERİSİ

Bir gazetecinin, “MHP süreçle ilgili atılacak adımlara karşı çıkıyor. Bu durumda komisyonların vücut bulması mümkün olabilir mi?” sorusu üzerine Loğoğlu, “Haklı sorunuz. Hiçbir itirazım yok. Bu şartlar altında bu ihtimal zayıf görünüyor. Ama doğru olan şeyi yapmak var iken, eksik hatta yanlış yönlere yönelmenin de anlamı yok. Onu da hatırlatalım. En doğrusunu en iyisini yapamıyoruz onun için nispeten daha az doğru olan nispeten daha az iyi olan yöne gidelim… Bu sorun ve Türkiye bunu hak etmiyor.” dedi.

Akil Adamlar Komisyonu ile ilgili CHP’nin isim önerisi olup olmayacağı sorusuna karşılık Loğoğlu, “Biz önerimizi yaptık. Önerimiz kabul edildiği takdirde oraya isimler gündeme gelecektir. Ama şu andaki gündemdeki isimler hükümetin telaffuz ettiği isimlerdir. Şahıs olarak hepsine saygımız var. Ama bizim seçeceğimiz isimler var mı daha sonra bakmamız lazım.” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı