Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakanlar Kurulu toplandı

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı.

Bakanlar Kurulu'nun öncelikli olarak gündeminde çözüm süreci bulunuyor. Abdullah Öcalan'ın Nevruz kutlamalarında yaptığı barış ve silahların bırakılması çağrısının değerlendirilmesi bekleniyor.

Ayrıca Öcalan, Diyarbakır'da okunan mektubunda, Meclis'te süreci kontrol eden 2 ayrı komisyon kurulmasını ve terör örgütünün geri çekilmesini yasal zemine oturtacak bir düzenleme istemişti. Öte yandan bu kapsamda Başbakan Erdoğan'ın çözüm süreci ile ilgili olarak kurulmasını planladığı 'Akil Adamlar' grubunun da ele alınması bekleniyor. Hazırlığa göre 'Akil Adamlar' grubu, 7’şer kişilik 4 gruptan 28 kişi olarak planlanmıştı. Başbakan Erdoğan’ın 'Hedef kitlesi olmalı' diye tarif ettiği listede toplumun önde gelen isimleri, edebiyatçı, akademisyen ve sanatçılar yer alırken, ülkenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının olması bekleniyor. Henüz son şekli verilmeyen 'Akil adamlar' grubunda yer alması kesinleşen 4 STK, akademi, memur, işçi ve ticaret çevrelerinde en geniş temsile sahip kuruluşlar olacak.Toplantıda ayrıca İsrail'in, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyareti sırasında Türkiye'den özür dilemesi konusunun da görüşülmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan, özürle birlikte Gazze ablukasının kaldırılması ve Mavi Marmara için tazminat ödenmesi talepleri olduğunu da hatırlatmış, bunların da yerine getirilmesi gerektiğini söylemişti.Toplantıda Sağlık Bakanlığı'nın Anne Sütü Projesi konusunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da bir sunum yapabileceği belirtiliyor.Bakanlar Kurulu'na saat 14.15'te bir ara verilmesi ve Başbakan Erdoğan'ın KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ü kabul etmesi bekleniyor. Kabulün ardından da Bakanlar Kurulu yeniden devam edecek.Başbakan Erdoğan, akşam 19.00'da da Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul edecek.

BAŞBAKANLIKTA YENİ KORUMA TEDBİRLERİ

Öte yandan geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırıların ardından Başbakanlık Merkez Bina'nın olduğu sokağa girişte yeni güvenlik tedbirleri alınması dikkat çekti. Yola yerleştirilen 4 adet kamera, sokağa giren araçların altını görüntülüyor. Kameradaki görüntüler, yolun ortasında kulübede bulunan bir polis tarafından büyük ekranda inceleniyor. Polisin kontrol etmesinin ardından görevlinin onay vermesiyle çelik bariyerler iniyor ve araç ancak bu şekilde Başbakanlık binasının yanı sıra Yargıtay, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı binalarının bulunduğu alana geçebiliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı