Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Adli Tıp'ın Aselsan raporu: İntihar

3 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Kayseri'de bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; Aselsan'daki ölümler, Malatya'daki radar sistemi ve Suriye'ye silah satılması konusundaki soruları yanıtladı.

Aselsan'daki ölümlerle ilgili çalışmaların teknik bir konu olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, 'Bu konuda rapor verilmesi lazım, intihar mı, cinayet mi diye. Öyle diyenler de var, böyle diyenler de var. Bilim, tartışmaya açık olmak demektir. Bizim bu konularda bir şey demek için bilim adamlarının görüşlerine itibar ermemiz lazım. Onu da kim değerlendirecektir? Mahkeme bunu alır, bunun üzerine gerekiyorsa yeniden bir inceleme talep edebilir. Aselsan'daki konularla ilgili olarak mahkeme hangisini kabulederse biz de onu kabul edeceğiz ' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, aileleri üzecek bir durum oluşmasını istemediklerini ifade ederek, 'Onların yakınları var, onları üzecek bir şey bizi de üzer. Onların en az sıkıntılı olacağı bir sonuç, bizim tercih ettiğimiz bir sonuçtur ' dedi.

Malatya Kürecik'teki radar sisteminin ABD ile yapılan bir sözleşme sonrasında kurulduğunu ve NATO amaçlarına tahsis edildiğini belirten Yılmaz, 'Bu bir radar üssüdür. Radar saldırı amaçlı değil, savunma amaçlıdır. Bir ülkeye spesifik olarak, bir ülke dikkate alınarak kurulmuş bir tesis değil. Eğer bir başka ülkeye saldırı amacı yok ise, bu da NATO ülkelerine, bu radardan korkmaya, çekinmeye gerek yok. Belki bu sistem hiç kullanılmayacak. Bu sistemin içinde de en üst seviyede bizim komutanımızbulunacaktır ' diye konuştu.

Suriye'deki muhaliflere silah verilmesi konusunun doğru olmadığını, bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkililerinin sözlerine güvenilmesi gerektiğini bildiren Yılmaz, 'Dışişleri Bakanımız ne derse onu doğru olarak kabul ederim. Aksi ispat edilene kadar. Dışişleri Bakanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti olarak kimseye silah vermiyoruz, dedi. Dolayısıyla vermiyoruz. Biz sadece onlara irtibat büroları açtık. Biz Suriye'de barış olmasını istiyoruz. Suriye halkının destekçisiyiz. Suriye'dekihuzur ortamının sağlanması için Arap Ligi'nin çalışmalarını ve aldığı kararları destekliyoruz. Suriye Dostları Toplantısı yapıldı. Toplantının ikincisi de önümüzdeki günlerde İstanbul'da yapılacak. Ben Suriye'ye de gittim. Bizim Azeriler ile kullandığımız, 'İki devlet, tek milletiz' ifadesini oradaki halktan da duydum. Bizim kültürümüze en yakın millet bakıldığında Suriye'dekilerdir ' ifadelerini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı