Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakan Çelik şantiyeyi inceledi

13 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Esenyurt’taki 11 işçinin hayatını kaybettiği şantiyede incelemelerde bulundu.

Faruk Çelik, iş kazası neticesi hayatını kaybedenlere aylık bağlanacağını söyledi. Soruşturma da ise asıl işveren veya alt işveren ayrımı olmadan gerekli hukuki işlemlerin yapılacağının altını çizdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 11 işçinin hayatını kaybettiği inşaat şantiyesinde giderek incelemelerde bulundu. Buradan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Faruk Çelik, Türkiye'nin 'Müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'na acil ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

Ölen işçilerin yakınlarına yardım edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine açıklama yapan Çelik, ''Ölüm olayı olmasa da onları konuşmasak devletimiz sosyal devlet, gerek ölüm aylığı gerekse iş kazası neticesinde aylıklar hak sahiplerine bağlanacak. Bir taraftan iş kazasından dolayı aylıklar bir de hak eden varsa, 900 gün, 1800 gün gibi sigortalılığı olanların hak sahiplerine ayrıca ölüm aylıkları bağlanacak. Bu konuda bir sorun olmaz'' dedi.

Olayda ihmal olup olmadığı yönündeki soruya da cevap veren Çelik, “Tek bir çıkış kapısı değil karşılıklı çıkış kapıları olmalı. Olmadığını yanmayan çadırlardan gördük.'' ifadesini kullandı.


Bu tür kazalarda müteselsil sorumluluk olduğunu, asıl işveren veya alt işveren gibi bir ayrımın kesinlikle söz konusu olmadığını belirten Çelik, ''Kazalarda asıl işverenin de alt işverenin de sorumluluğu vardır. Çıkacak neticeye göre de bunları yargı değerlendirecektir'' şeklinde konuştu.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı