Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

565 Suriyeli Türkiye'ye geçti

13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında Türkmen ailelerin ve bir yaralının da bulunduğu 515 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınmak için sınıra gelen çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeliler, Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinden Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez köyü Suriye sınırında bekleyen aralarında Türkmen ailelerin de yer aldığı 500 Suriyeli ile Yayladağı ilçesi Topraktutan köyü sınırına Lazkiye kentinden geldiği öğrenilen biri yaralı 15 Suriyeli Türkiye'ye alındı. Başından yaralanan ve durumu ağır olduğu öğrenilen Suriyelinin İçel'ndeki bir hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Bükülmez köyü sınırından minibüslerle alınan Suriyeliler Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne götürüldü. Suriyeli sığınmacıların bakım, yemek ve gerekli ihtiyaçları karşılandıktan sonra Adıyaman'a gönderildiği öğrenildi.

-Geride kalanlar için gözyaşı döktüler-

Bu arada, Suriye-Türkiye sınırının sıfır noktasında günlerdir kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda kalan Suriyeliler, Türkiye'ye geçmenin mutluluğunu yaşadı.

Sınırın diğer yanında kalan Suriyeliler ise Türkiye'ye alınacakları günü beklerken, Türkiye tarafına geçen Suriyeli sığınmacıların tel örgülerin gerisinde kalan akrabalarına el sallayarak ağladıkları gözlendi.

Muhabir: Cem Genco - Erdal Türkoğlu / Anıl Bağrık

Yayıncı: İsa Sansar


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı