Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Greve ateş: 30 ölü

18 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı Güney Afrika'da polisle bir platin madeninde grev yapan işçiler arasında adeta savaş çıktı.

Güney Afrika 'da platin madeninde çalışan işçilerin grev girişimleri kanlı bitti. Polisin işçilerin üzerine acımasızca ateş açtığı görüntüler izleyenlerin kanını dondururken, dünyada da büyük yankı uyandırdı.

İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER
Dünyanın en zengin platin ve altın madenlerinin bulunduğu Güney Afrika'da izinsiz gösteri yapmak isteyen maden işçileri polisle çatıştı.

Bıçak, kılıç ve sopalarla protesto eylemi düzenleyen göstericilere polis ateş açtı. Güney Afrika polisi, olayda en az 30 kişinin öldüğünü açıkladı.

Lonmin madenindeki eylem 10 Ağustos'ta yaklaşık 3 bin işçinin daha fazla ücret için işi bırakmasıyla başladı. İşverenin yasa dışı olarak nitelediği olaylar sırasında aralarında güvenlik görevlileri, polisler ve işçilerin de bulunduğu dokuz kişi ölmüştü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı