Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kadir Gecesi'nde terör estirdiler

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Hakkari'de, bölücü terör örgütü sempatizanlarının üç gün önce başlattığı gösteriler ve şiddet olayları sürüyor.

Kadir Gecesi'ni idrak etmek amacıyla camiye gelen vatandaşlar, çıkışta zor anlar yaşadı. Kentteki bir grup gösterici, Hakkari Üniversitesi ve çevre yolu üzerinde '15 Ağustos PKK'nın ilk eylem yıldönümü' bahanesiyle güvenlik güçleriyle çatışıyor. Kadir Gecesi sebebiyle camileri dolduran vatandaşlar, namazdan sonra olayların ortasında kaldı. Bazıları evlerine gitmekte zorlandı. Bazı vatandaşların da yoldan geçen ambulansa bindiği görüldü.

Rektörlük binası önünde yola barikat kurarak PKK marşı okuyan göstericiler, sloganlar attı. Olay yerine giden zırhlı araçlı polis ekipleri, göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Maskeli göstericiler polise taş, havai fişek, molotofkokteyli ve ses bombası ile karşılık verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı