Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''AYM'nin 7 yıl kararı doğru''

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili verdiği kararın bağlayıcı olduğunu ve tartışmaları sonlandırdığını söyledi.

Bozdağ, Gül’ün ikinci kez aday olabileceğine ilişkin kararın anasaya aykırı olduğunu savundu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Tören öncesinde gazetecilerin Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı’nın görev süresi ve ikinci kez aday olmasına ilişkin sorularını cevaplayan Bozdağ, “Anayasa Mahkemesi’nin kararı bağlayıcıdır. Hayırlı olsun. Cumhurbaşkanı’nın görev süresi ve ikinci kez seçilip seçilemeyeceğine yönelik tartışmalara son vermiştir. Ancak bu kararın hukuki değerlendirmesini yapmakta fayda vardır. Bana göre Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı’nın görev süresinin 7 yıl olduğuna yönelik kararı anayasaya uygundur ve doğrudur. İkinci kez seçilme hususunun iptaline ilişkin hususu ise anayasaya aykırıdır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimini düzenleyen anayasanın 101. Maddesine göre seçilen Cumhurbaşkanı 7 yıllık bir süre için seçilir. İkinci kez seçilemez hükmünü içerir. Bunu herkes tartışarak değerlendirecektir. Anayasa Mahkemesi hangi gerekçe ile bu kararı verdi onu gördükten sonra daha sağlıklı bir değerlendirme yapma imkanı bulacağız. ” diye konuştu.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Türkiye’ye dönüp dönmemesi ile ilgili tartışmaları da değerlendiren Bozdağ, “Türkiye’nin yetiştirdiği çok değerli insanlardan biridir Fethullah Gülen Hocaefendi. Türkiye’nin pek çok değeri bugün yurt dışında. Kimisi bir takım hukuksuzluklarla yurt dışına çıkmış kimisi başka nedenlerle. Biz Türkiye’nin bütün değerlerinin Türkiye’de bulunması ve hizmetlerinin Türkiye’de sürdürmesinin yararlı olacağını inandık. Dönüp dönmemek kendilerinin takdiridir. Bizim dileğimiz Fethullah Gülen Hocaefendi dahil bütün değerlerinin Türkiye’ye gelmesi ve hizmetlerini burada devam ettirmesidir.” şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan’a ev hapsi tartışmalarının sorulması üzerine Bekir Bozdağ şunları söyledi: “Sayın Bülent Arınç bir takım ön şartların tahakkuku halinde konuşulabilecek bir konu olduğunu ifade ediyor. Tabi terör örgütü silahları bıraktıktan sonra neleri nasıl konuşacak ona dair bir değerlendirme yapmıştır. Terör örgütü silahları bıraktıktan sonra ülkede pek çok şey daha farklı konuşma ortamı bulacaktır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı