Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fatih Camii ibadete hazır

30 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul’un Fethinin 559. yıl dönümü Çanakkale’nin Fevzipaşa Mahallesi'nde de kutlandı.

Sabah saatlerinden itibaren mehter marşlarının çalındığı mahallede ikindi namazı sonrasında mevlit okutuldu.

Fevzipaşa Muhtarlığının geleneksel hale getirdiği fetih kutlamasına Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan mahallede, yine onun adına yaptırılan camide okutulan mevlitte, vatandaşlara hurma ve pilav da ikram edildi.

Fetih kutlamasını her yıl gerçekleştirdiklerini hatırlatan Mahalle Muhtarı Ramazan Işıldak, “Fevzipaşa Mahallesi, Çanakkale’nin en eski yerleşim yeri; Fatih Sultan Mehmet tarafından Kale-i Sultaniye ile birlikte kuruldu. Her yıl İstanbul’un fethinde, mahallemizin kurucusu, İstanbul’un fatihi, dünya tarihinin seyrini değiştiren Fatih Sultan Mehmet’i mevlitle anıyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik. Ben muhtar olduğum sürece bu sürecek. İnşallah benden sonra da arkadaşlarımız bu geleneği devam ettirir” dedi.

Okutulan mevlid-i şerifin ardından vatandaşlara pilav ikramı yapıldı. Bu arada mehter konseri de verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı