Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ergenekon Davası'nda şok ifade

26 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Bülent Orakoğlu, 'İhanet Çemberi' adlı kitabındaki konuları, eski MİT Kont-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün 'atin.org' adlı sitesinden ve diğer açık kaynaklardan aldığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 187. duruşmasında, Mustafa Balbay, Veli Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Dursun Çiçek, İbrahim Şahin ve Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Mehmet Haberal ve Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük, Odatv davasından tutuklu bulunduğu için tutuklu sanık bölümünde yer alırken, CHP Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmaya izleyici olarak geldi. Bülent Orakoğlu, 'İhanet Çemberi' isimli kitabın kendisi tarafından yazılmadığı iddiaları üzerine, kitapta bulunan konu başlıklarını tek tek sıraladı. Orakoğlu, kitabındaki bilgilerin, açık kaynaklardan temin edildiğini söyledi.

Kitapta 'En iyi askeri yönetimin, askerin darbe ile yönetime el konulması' olarak geçen bölümün de Yön Dergisi'nden alıntı olduğunu söyledi.

Orakoğlu, dava sanıklarından Doğu Perinçek ve grubunun, TSK'ya sızma teşebbüslerine de kitabında yer verdiğini anlattı. 12 Mart darbesinden sonra Doğu Perinçek ve arkadaşları tarafından kurulan Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi'nin TSK içerisinde örgütlendiği iddiasıyla, TSK içinde bir şafak operasyonu yapıldığını söyledi.

Operasyonun ardından Perinçek ve devrimci subaylar hakkında yargılama yapıldığını hatırlatan Orakoğlu, Perinçek ve grubunun TSK içine sızmaya çalıştığını ileri sürdü. Orakoğlu, "Perinçek'in ilişkileri, Genelkurmay istihbaratını birkaç kez kilitledi. Hatta Perinçek, Azerbeycan'da görev yapmış 2 Cumhurbaşkanının görüşmelerini Susurluk Komisyonu'na sundu. Bunu nereden bulduğu sorulan Perinçek, önemli olanın konuşmanın içerikleri olduğunu söylemişti." ifadesini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı