Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polis biber gazı sıktı

6 Mayıs 2013 Pazartesi günü yayınlandı Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti, Kahramanmaraş ziyaretleri kapsamında Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı ziyaret etti.

Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen kahvaltı programında muhtarlarla bir araya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet üyeleri daha sonra buradaki Kurtuluş Müzesi’ni ziyaret edip, kalenin burçlarında hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından valiliği ziyaret eden heyet üyeleri Vali Şükrü Kocatepe’ye çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, anlatmak için değil vatandaşları dinlemek için bu gezileri düzenlediklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın ziyaret ettikleri üçüncü kent olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
“Biliyorsunuz devletimiz yıllardır ayağında pranga olan bu sorunu çözmek için bir süreç başlattı. Bu süreçte devletimiz milletin fikrini önemsiyor aslında. Bunu demokrasinin en güzel örneği olarak görüyoruz. Devletimiz, ‘vatandaşımız ne düşünüyor’ diyor. Demokrasinin gelmiş olduğu en son evrelerden bir tanesi. Katılımcı demokrasinin, müzakereci demokrasinin parçalarından bir unsurunu yapıyoruz biz. Bunu da bürokratik yollarla değil, sivil toplum eliyle yapmak istiyoruz. Bu aslında hem demokrasi açısından hem de doğru işlerin yapılabilmesi açısından çok önemli. Bu anlamda bize ne görev düşüyor. Ülkesini, milletini, bayrağını seven insanlar olarak da bizler üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Dediğim gibi aslında biz konuşmak için değil Kahramanmaraşlının bu süreç için ne dediğini öğrenmek, dinlemek, rapor etmek için buradayız.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kocatepe ise milletin de bu terör sorunundan kurtulmak istediğini söyledi.

Kocatepe, “Onyıllardır ülkemizin binlerce insanının kaybına, yüzmilyarlarca liralık mali kaybına sebep olan, ekonomik hayatımızı, sosyal hayatımızı, etkileyen terör belasına son vermek amacıyla başlatılan bu süreçte görev alan saygıdeğer heyeti selamlıyorum. Bu görevde sizlerin başarılı olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz insanı artık barış istiyor, huzur istiyor, refah istiyor, mutlu olmak istiyor. Ve ipleri dışarda olan onlarca yıldır ülkemize zarar veren bu terör belasının bugünlerde son bulmasını istiyor vatandaşımız” diye konuştu.

Vali Kocatepe, ziyaret anısına Hisarcıklıoğlu, sanatçı Kadir İnanır ve diğer heyet üyelerine isimlerinin yazıldığı ceviz oyma sandık hediye etti.

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet üyeleri daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı makamında ziyaret etti. Burada yöreye özgü tarhanadan tadan üyelere kent hakkında bilgiler verildi.

Başkan Poyraz daha sonra üyelere kente verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası’nı göstererek, madalyanın tarihi hakkında bilgiler verdi. Madalya beratının da takdim edildiği ziyaretin ardından Akil İnsanlar, bir fabrikada işçileri dinleyerek, süreç hakkındaki görüşlerini aldılar.

Akil insanların Kahramanmaraş programı, sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle yapılacak istişare toplantısının ardından son bulacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı