Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'li vekiller komisyon bastı

3 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP'li Kamer Genç'in sorusu karşısında çılgına döndü.

TBMM Genel Kurulu'nda, mevzuatlardaki ''özürlü'', ''sakat'' ve ''çürük'' gibi ifadelerin ''engelli'' olarak değiştirilmesini öngören tasarının soru-cevap bölümünde, tartışma yaşandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, ''Acaba Atatürk bu Cumhuriyet'i kurmasaydı o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz'' sözlerine, ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Haddinizi bilin'' diye tepki gösterdi.

Genç, Şahin'in, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle belge hazırladığını, ön sözünde Çanakkale Zaferi'nin çok kıymetli komutanlar tarafından kazanıldığının yazıldığını belirterek, ''Ama Atatürk kelimesini ağzına almıyor. Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız- Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz- Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkar etmeyin'' dedi.

Genç'in bu sözlerine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Sorulara cevap kısmına geçildiğinde Şahin, bir bakan olarak değil, bir kadın, anne olarak, bunu, üslupsuzluk ve hadsiz olarak değerlendirdiğini söyledi.

Genç'e, ''Sizinle bu çatı altında bulunmaktan büyük utanç duyuyorum'' diye seslenen Şahin, Atatürk'ün kendilerine bıraktığı mirasın, yetiştirme yurtları olduğunu ve bu çocuklara sahip çıktıklarını, yaşam kalitelerini yükselttiklerini ifade etti.

Şahin, ''Atatürkçülüğü sözde yapmıyoruz, ülkenin çağdaşlaşmasında, medeniyetleşmesinde gövdemizi koyuyoruz. O yüzden haddinizi bilin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsiniz. Herkes haddini bilecek'' diye tepki gösterdi.

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Arada, AK Parti'li kadın milletvekilleri Şahin'in yanına geldi.

Bu arada da AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tartıştı. Bahçekapılı, ''Milletvekiliniz kadın bakana hakaret ediyor, susuyorsunuz, yazıklar olsun'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı