Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Askerden Kürçe müzikle halay

25 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Barış havasının hakim olduğu ülkede asker ve öğrenciler Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.

Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Batman’ın Sason ilçesi Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen 23 Nisan kutlamaları etkinliğini izlemeye gelen asker ve subaylar program sonrasında öğrenci, veli ve öğretmenlerle beraber Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekti.
İlçe protokolünün Sason merkezde kutladığı 23 Nisan etkinliğinden farklı olarak Yatılı Bölge Ortaokulu yönetiminin okul bahçesinde düzenlediği etkinlik renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik sonrasında çalınan Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken öğrencilerin arasına giren askerler, veli ve öğretmenler beraber yaklaşık yarım saat boyunca halay çekti.
Okul müdürü Recep Süslü, okul bahçesinde düzenlenen etkinlik sonrasında çalınan Kürtçe müzik eşliğinde oynayan öğrencilerin arasına giren ve öğrencilerle beraber halay çeken askerleri görmenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “İlçede özlenen bir tabloyu yaşadık. Öğrencilerde bayramı sıkılmadan bayram havasında kutladık. Bu da biz okul yönetimini sevindirdi. Bu tür manzaraları tüm Türkiye’de görmek istiyoruz.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı