Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte 23 Nisan coşkusu

24 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün Türkiye'de coşkuyla kutlandı.

İstanbul'da da protokol üyeleriyle çocukların kaynaşmasına sahne oldu. Resmi kutlamalar için Feshane'de bir araya gelen yüzlerce çocuk gönüllerince eğlendi. Vali Mutlu, hayatın en değerli varlıkları, çiçekleri çocukları çok sevdiklerini, bugün dolayısıyla onların mutluluğunu paylaştığını söyledi.

İstanbul'daki 23 Nisan kutlamalarının bu yılki adresi Feshane oldu. Tarihi binanın bahçesinde kurulan etkinlik alanını sabah saatlerinden itibaren yüzlerce çocuk doldurdu. İstanbul'un pek çok ilçesinden gelen çocuklar müzik eşliğinde dans ederek eğlendi. Aileleriyle birlikte alana gelen çocuklara protokol üyeleri de eşlik etti. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Beşiktaş Öğrenci Korosu'nun seslendirdiği şarkılar alanı dolduran minikleri coşturdu. Kimi annesinin yanında, kimi ise sahne arkasında dans eden miniklerin sevinci görmeye değerdi.
Protokol konuşmasını yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, bayramın anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından İstanbul genelinde yapılan resim, şiir ve diğer kategorilerde dereceye giren öğrencilere Vali Mutlu, Orgeneral Ataman ve Gümüşdağ çeşitli hediyeler verdi. Vali Mutlu ve Ataman öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek mutluluklarına ortak oldu.
Panayır ortamını andıran tören alanında Vali Mutlu ve diğer protokol üyeleri çocukların oyunlarını izledi. Halat çekme yarışmasından akrobatik hareketler yapan bisiklet tutkunlarına, karatecilere kadar bir çok sporcu genç de protokol üyelerine maharetlerini sergiledi. Özellikle jimnastikçi çocukların gösterisi ilgiyle izlendi. Adeta çocukla çocuk olan protokol üyeleri de keyifli anlar yaşadı.
Bayram nedeniyle şehit-gazileri rahmet ve minnetle andığını belirten Vali Mutlu, milli egemenliği bu ülkenin evlatlarının muhafaza edeceğini ve gelecek nesillere taşıyacaklarını anlattı Mutlu, "Çocuklarımızla birlikteyiz bugün aynı zamanda çocuk bayramımız. Onlar bizim geleceğimiz. Hayatımızın en değerli varlıkları ve çiçekleri. Onları çok seviyoruz. Bugün onlarla mutluluklarını paylaşıyoruz" dedi.

Bayramın sadece kendi ülke çocukları için değil bütün dünya çocukları için kutladıklarının altını çizen Mutlu, "Ülkemizde bugün pek çok ülkeden gelen çocuklarımız var. Bayramımızı paylaşıyorlar biz de onlarla sevinç ve coşkumuzu paylaşıyoruz. Dünyanın geleceğini onlarla paylaşmak istiyoruz. Biz sadece kendi çocuklarımız değil dünyanın çocukları için de büyük sorumluluk içinde daha fazla çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı