Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Önemli olan kızımızın sağlığı''

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, yardım talep etmesi üzerine verdiği bir miktar parayı kendisine iade eden hasta genç kız, “Yanlış anlaşıldım.Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım.” dedi.

İki günlük Trakya programı kapsamında Edirne'ye gelen Bakan Bayraktar, Valiliği ziyareti ardından Edirne Belediyesi'ne geçti. Başkan Sedefçi tarafından karşılanan Bakan, ziyaretin ardından belediyeden ayrıldı. Sedefçi ile vedalaşan Erdoğan Bayraktar, öğle namazı için Selimiye Camii'ne doğru hareket etti. O sırada saçları kazıtılmış bir genç kız yaklaştı. Rahatsızlığına anlatan kıza, Bakan Bayraktar, cebinden çıkardığı parayı uzattı.'Al bu parayı kızım. Başka ne yapacağım. Al bunları cebinden düşürme.' diyen Bakan'a genç kız itiraz etti. Bakanla birlikte camiye geçen kalabalıktan ayrılan genç kız, Erdoğan Bayraktar'ın camiden çıkışını bekledi. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden bir görevli genç kızı ikna etmeye çalıştı. Ancak Bakan'ın çıkmasıyla genç kız, cebine konulan parayı iade ederek, “Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım.” diye konuştu.

Bakan Baraktar da yanından koşarak ayrılmak isteyen kızı kolundan tutarak, “Yardım edeyim kızım.' diyerek, kızı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Bakan'ın ve valinin çabası kızı durdurmaya yetmedi. Ağlayan genç kız hızlı bir şekilde camiden uzaklaştı.

Bakan Bayraktar, “İlaçlarımı yurt dışından getirtme imkanım yok dedi.Biz de yardımcı olduk. Vali Bey ben ilgileneyim dedi.Ama kızcağız alındı. Biz yardımcı oluruz kendisine. İlaçlarını alma konusunda yardımcı oluruz.” dedi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Edirne programı sırasında, önünü kesen ve ağlayarak yardım isteyen kızı, 'ağlatmadığı, yardım ettiği' belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Edirne programı sırasında önünü kesen ve ağlayarak yardım isteyen kıza yardım etmiştir. Bayraktar, Edirne Valisi Hasan Duruer'e de bu konuyla ilgili olarak talimat vererek, konunun çözülmesini istedi.

Söz konusu öğrenciyi Valiliğe davet eden Hasan Duruer konuya çözüm bulmak için gerekenin yapılacağını ifade etmiştir. Sayın Bakanın yardım sözüne rağmen konunun basında: 'Bakanın cevabı öğrenciyi ağlatmıştır' şeklinde yer alması üzüntüyle karşılanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.'

Bakan Bayraktar'ın, Edirne programında yanına yaklaşarak kanser hastası olduğunu söyleyen genç kız, tedavisi için kullandığı ithal ilaçların yurt dışından getirilme sürecinde zorluk yaşadığını ifade ederek yardım istemiş, Bakan Bayraktar da genç kıza geçmiş olsun dileğinde bulunarak bir miktar para vermiş, yanlış anlaşıldığını belirten genç kız Bayraktar'a parayı iade ederek bölgeden uzaklaşmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı