Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Duruşumuzu koruduk''

14 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Türkiye’den K. Irak’a giden heyet, PKK’nın elinde bulunan 6’sı asker 8 kamu görevlisini teslim aldı. Heyet, 8 kamu görevlisiyle birlikte öğlen saatlerinde Türkiye'ye giriş yaptı.

Türkiye'den K. Irak'a giden heyet, PKK'nın elinde bulunan 6'sı asker 8 kamu görevlisini teslim aldı. Heyet ve kamu görevlileri Habur Sınır Kapısı'ndaki Habur Mülki İdare Amirliği binasına geldi. Kamu görevlileri, sağlık kontrollerinin ardından aileleriyle buluştu.

Değişik tarihlerde Diyarbakır, Van, Muş, Bingöl ve Şırnak'ta PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisini teslim almak için Kuzey Irak'a giden 6 kişilik heyet, görevlilerle buluştu.

Heyeti teslim edecek örgüt mensuplarının basın mensuplarına itiraz etmesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Sorunun giderilmesinin ardından, örgüt mensupları yanlarında kamu görevlileriyle heyetin yanına geldi.

Heyet, aylardır PKK'nın elinde bulunan görevlilerini teslim aldı. Heyet, görevlileri teslim alırken hazırlanan metne imza attı. Örgüt yöneticileri de aynı metni imzaladı.

'İNSANİ BİR DURUM, KARŞILIK BEKLEMİYORUZ'
Görevlileri teslim eden PKK'nın üç kişilik komitesinde yer alan Süleyman Şahin, Abdullah Öcalan'ın talebi üzerine bu adımı attıklarını söyledi.

Şahin, “Bu tamamen insani bir durum, herhangi bir karşılık beklemiyoruz” diye konuştu.

Şahin, PKK'nın ellerinde oldukları süre içerisinde kamu görevlilerine kötü muamele yapılmadığını da sözlerine ekledi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, atılan adımın süreç için yapılmış bir jest olduğunu dile getirdi.

Kurt, “Bir taraftan seviniyoruz, 8 kardeşimizi ailelerine götüreceğiz. Bir diğer yandan da üzülüyoruz, çünkü Kürt sorunu hâlâ çözülmüş değil” dedi.

BDP'li Kurt, girişime destek veren Kuzey Irak Kürt Yönetimi'ne de teşekkür etti.

MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal “Sekiz kardeşimizin özgürlüğüne kavuşmasında rol aldığımız için memnunuz” dedi.

Heyet, yapılan açıklamaların ardından 8 kamu görevlisiyle birlikte Türkiye'ye doğru yola çıktı. Kamu görevlileri ve beraberindeki heyet, saat 14.00'e doğru Habur Sınır Kapısı'ndaki Habur Mülki İdare Amirliği binasına geldi.

Kamu görevlililerini Habur Sınır Kapısı'nda bir heyet karşılayacak. Heyette, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı başkanlığındaki heyette savcı ve sağlık personeli de yer alacak.

Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından görevliler aylar sonra ailelerine kavuştu.

GÖREVLERİNE İADE DİLECEKLER
Öte yandan, açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Habur'da herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşündüğünü söyledi.

Sınırda tedbirler aldıklarını belirten Güler, “Örgüt propagandasına yönelik hareket olmaması için önlem aldık” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, serbest bırakılan kamu görevlilerine ilişkin, ''Askeri şahıslar, onların tespitleri yapıldıktan sonra tabii ki görevlerine iadeleri sağlanacak. Kaymakam adayı için, polis için de benzer bir şey söz konusu'' dedi.

AYLAR ÖNCE KAÇIRILDILAR
PKK'nın kaçırdığı görevlilerin isimleri ve kaçırıldığı tarihler şöyle;

Erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran: Diyarbakır-Bingöl karayolunda (6 Ağustos 2012)
Polis memuru Nadir Özgen: Van'ın Çatak ilçesinde (10 Eylül 2011)
Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu: Muş-Diyarbakır arasında (12 Ağustos 2011)
Astsubay Abdullah Söpçeler: Diyarbakır-Lice karayolunda (9 Temmuz 2011)
Kemal Ekinci: Şırnak'ta (1 Ekim 2011)
Uzman Çavuş Zihni Koç: Diyarbakır'ın Lice ilçesinde (9 Temmuz 2011)




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı