Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sandalyeli barikat kurdu

20 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan Sinop'ta, protesto gösterileri ile karşılandı.

Polis kontrolünde programın yapılacağı öğretmenevine alınan BDP'li gruba sözlü sataşmalar ilerleyen dakikalarda fiili protestoya dönüştü. Protestocular öğretmenevinin camlarını aşağıya indirirken BDP'li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu. Bu arada bazı araçların farları kırılırken kaportalarında da eziklikler oluştu.

BDP'li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDK Eşbaşkanı Fatma Gök'ün yer aldığı grup, ilk durak olan Çorum'dan sonra sabah saatlerinde Sinop'a hareket etti. İl girişinde emniyet tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında programın yapılacağı öğretmenevine giden grup, burada bekleyen kalabalığın tepkisi ile karşılaştı. Yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, BDP'lilere saldırmak istedi. BDP'liler polis tarafından kontrollü bir şekilde herhangi bir fiili müdahaleye uğramadan öğretmenevine alındı.

Protestocu grup, öğretmenevi çevresinde sloganlar atarak BDP'li heyete tepkilerini dile getirirken, polis, itidalli davranılması için sık sık anons ederek, kalabalığın dağılmasını istiyor. Grup, İstiklal Marşı okuyarak protestoya devam etti. İlerleyen dakikalarda polis engelini aşan protestocular öğretmenevinin kapı ve pencerelerinin camlarını kırdı ve BDP'lilerin araçlarına zarar verdi. Protestocu grup polisin yoğun çabası sonucu öğretmenevinden uzaklaştırılırken olay yerine çok sayıda polis özel harekat görevlisi sevk edildi.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı