Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Fizik uzmanları çözecek

18 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı Miss Model of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş'ın ölümü hakkında ''suçu gizlemek, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirildiği'' iddiasıyla işadamı Ahmet Bayer, oğulları ile bir çalışanlarının yargılanmasına başlandı.

İşadamı Ahmet Bayer, bilirkişi raporundaki 'İntihar değil cinayet ' notuna rağmen Aslı Baş'ın kendisini kıskandığından dolayı intihar ettiğini ileri sürdü.

SAVUNMALAR MAKET ÜZERİNDE YAPILDI

Sanıkların savunmalarını anlatabilmeleri için Aslı Baş'ın olay günü düştüğü Ahmet Bayer'e ait turizm tesisinin maketi duruşma salonuna getirildi. Sanıklar, savunmalarını maket üzerinde anlatarak yaptı.

SANIK İŞADAMINA HEMŞİRE EŞLİK ETTİ

Geçirdiği bir kaza sonucu felç kalan ve bu nedenle duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelen Ahmet Bayer'e duruşma salonunda sağlık sorunları nedeniyle bir hemşire eşlik etti.

Tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer, duruşmadaki savunmasında, Aslı Baş ile 2006'da tanıştıklarını ve bu dönemde bir ilişki yaşadıklarını söyledi.

'EN ZOR GÜNLERİMDE YANIMDA OLDU '

Geçirdiği bir kaza sonucu felç kaldığını ve tedavisi boyunca Baş'ın kendisini yalnız bırakmadığını anlatan Bayer, ''Hayatımın en zor günlerinde Aslı Baş benim yanımda oldu. Ancak bir süre sonra kıskançlığı nedeniyle ayrıldık. 2010 yılında İstanbul'daki bir resim sergisinde Baş'a rastladım ve tekrar arkadaş olarak görüşmeye başladık. İlerleyen zamanlarda aramızda yine bir ilişki başladı ve Baş'ı kızlarımla tanıştırdım'' dedi.

'İNTİHAR ETMEYE GİDİYORUM DEMİŞTİ '

Bayer, olay gecesi Aslı Baş, oğulları ve aile dostlarıyla akşam yemeğine çıktıklarını, yemekte Baş'ın masada bulunan bir kızı kıskandığını ve moralinin bozulduğunu savundu. Yemekten sonra eve gittiklerini ve Baş ile konuşmaları sırasında ''intihar etmeye gidiyorum'' dediğini ileri süren Bayer, ''Evdeki misafirlerden Baş'ın kendisine bir şey yapmaması için bakmalarını istedim. Bu sırada Aslı, koşmaya başladı ve bahçedeki çitleri aşarak kendini boşluğa bıraktı. Aslı'nın düştüğünü görünce ben şoka girdim ve bir süre kendime gelemedim'' diye konuştu.

'OLAY YERİNİ MÜDÜR TEMİZLETTİ '

Müşteki avukatının olay yerinin inceleme yapılmadan temizletilip, temizletilmediği yönündeki sorusuna Bayer, ''Benim o yönde bir talimatım olmadı. Ancak Aslı Baş'ın düştüğü yerin otel odalarına yakın olması ve müşterilerin rahatsız olmaması için otel müdürünün olay yerinin temizlenmesini söylediğini duydum'' yanıtını verdi.

Bayer, hazırlanan fezlekenin de gerçeği yansıtmadığını, delillerle ve tanık ifadeleriyle çelişen hayal ürünü bir senaryo olduğunu iddia etti.

Tutuklu sanık Hakan Bayer ise babasının, Aslı Baş'ın kıskançlık krizlerinden sık sık bahsettiğini ve bu duruma çok üzüldüğünü dile getirdi.

Mahkeme heyeti 13 saat süren yargılamanın ardından, tutuklu sanık Hakan Bayer'in tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan işadamı Ahmet Bayer, oğlu Volkan Bayer ve çalışanları Murat Umirov'un da tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verdi.

DURUŞMA 5 NİSAN'A ERTELENDİ

Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 5 Nisan tarihine ertelendi.

DAVA AİHM'E TAŞINIYOR

Ahmet Bayer'in avukatı Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, mahkemenin duruşmada hazır bulunan bilirkişileri dinlemediğini ileri sürerek TCK'nin 177 ve 178. Maddeleri ihlal ettikleri iddiası ile Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin 5. Maddesine aykırı olduğunu belirterek konuyu AİHM'e taşıyacaklarını söyledi. Duruşma 5 Nisan 2013 tarihine ertelendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı