Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kiralama skandalı iddiası

12 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı CHP’li Kartal Belediyesi’nin Büyükada’daki orman kampını yıllık 1 milyon 200 bin liraya kiraladığı daha sonra ise başka bir şirkete yıllık 120 bin liraya kiraya verdiği iddia edildi. Kiraya verilen firmanın da paravan bir kuruluş olduğu öne sürüldü.

Her şey İstanbul Büyükada 'daki orman kampının satışa sunulmasıyla başladı.

Yıllık 280 bin lira kira değeri biçilen kampın satışı için ihale açıldı. İhaleye Kartal Belediyesi ile birlikte toplam 7 şirket katıldı. 7 şirketin arasında belediyeye ait olduğu iddia edilen 3 şirket de vardı. Büyükada Orman Kampı, satış aşamasında 282 bin liradan açık arttırmaya çıktı. İhale sürecinde diğer firmalar tekliflerinde yüzde 60 'lık fiyat artırımı yaptı. Ancak CHP 'li belediye tam yüzde 300 'lük bir artırım sundu. Böylece 282 bin liradan açık arttırmaya çıkan kamp yıllık 1 milyon 200 bin liralık kira ile 49 yıllığına Kartal Belediyesi 'nin oldu.

'KORKUNÇ BİR RAKAM '

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız konuyla ilgili olarak, 'Kartal belediyesi hiçbir ön inceleme yapmadan ciddi manada bir kamu zararı da oluşmuştur. Yüzde 300 lük bir teklifle bu ihaleyi almıştır ' dedi. Yaşananlar ardından rakip firmanın sahibi Mehmet İpek, Belediye 'ye dava açtı. İpek, 'Bizim verdiğimiz rakamın 2 buçuk katı kadar bir rakam vermesi korkunç bir rakam. Bunu başka bir firma verebilseydi o firmanın mantığından endişe ederdim ' şeklinde konuştu.

'MİLYONLARCA LİRA BOŞA GİTTİ '

Ortaya atılan iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Belediye aynı yeri bu kez ihaleden elenen ve Kartal Belediyesi 'ne ait olduğu iddia edilen KARYAPSAN adlı şirkete  kiraya verdi. Hem de 1 milyon 200 bin liraya kiraladığı fiyatın onda biri değerine yani 120 bin liraya. Yine konuyla ilgili konuşan Yıldız, 'Birkaç yıl burası hiçbir şekilde işletilemedi. Boş kaldı. Yıllarca milyonlarca lira boşa gitmiş oldu ' ifadelerini kullandı.

ŞARTNAMEDEKİ MADDELER DE İHLAL EDİLDİ
İddiaya göre belediye açıkça zarara uğratılmıştı. Ayrıca ihale şartnamesinde yer alan 2 yıl boyunca devredilemez maddesi de ihlal edilmişti. Konu hakkında konuşan işadamı İpek, 'İhale şartnamesinde çok açık ortak alamaz. devredemez. Hatta bu ihaleyi kazanan firma 5 yıllık bir süre zarfında da 1 milyon liralık bir yatırım yapmak kaydı ile bu ihale ediliyor ' dedi.

'ÜCRETİ VERSELERDİ DE ALSALARDI '

CHP 'li Belediye Başkanı Altınok Öz ise iddialara 'Biz kar amacı gütmüyoruz. Bunu iddia edenler o ücreti verselerdi alsalardı. Biz özel sektör değiliz. Özel sektör kar zarar hesabı yaparlar ama kamu yapmaz. Kamu sosyal hizmet yapar ' diyerek cevap verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı