Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gökçek'ten medya dersi

27 Ocak 2013 Pazar günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Yarının Liderleri Projesi' kapsamında Türkiye’nin yedi farklı üniversitesinden yaklaşık 250 öğrenciyle bir araya geldi.

Türkiye Öğrenci Konseyi önderliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) işbirliğinde düzenlenen 'Yarının Liderleri Projesi' kapsamında öğrencilerle buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Gökçek’e öğrenciler, yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Gökçek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerine yaklaşık 20 yıldır devam eden Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarının yanı sıra liderlik vasıfları, medya ve lider arasındaki ilişkilerinin nasıl olması gerektiği konularını yaşadığı deneyimleri anlattı. Yaklaşık 250 öğrenciye hitap eden Gökçek, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. 'Bana bugün zor bir başlık vermişsiniz' diyerek konuşmasına başlayan Gökçek, 'yönetileni anlamak' ve 'medya ile ilişkileri' konusu hakkında bugüne kadar edindiği tecrübeler üzerinden görüşlerini anlatacağını söyledi.

Yönetileni anlamak konusunu iki başlık altında ele almak gerektiğini ifade eden Gökçek, birincisinin personeli, ikincisinin de kenti yönetmek anlamında olduğunu kaydetti.

Kenti yönetmek bağlamında düşününce bir siyasetçinin halka rağmen siyaset yapamayacağını, bunun da prensip olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Gökçek, "Halka rağmen inatla siyaset yapan, yapmaya çalışan siyasetçiler var. Bunlar kısa süre içinde siyasetten silinirler. Onun için halkın içinde, halkın isteklerini göz önünde bulundurarak, taleplerini tespit ederek ne olduğunu bilerek, çözümler üreterek, devam ettirmek mümkün olur" dedi.

"KIRILMASI ZOR BİR REKOR"

Ankara’da 4 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmasının ve seçilmesinin nedeninin hakla iç içe olmasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Belediye başkanlığım 20 yıldır devam ediyor. Bu kırılması zor bir rekor olarak görülüyor. Ben hep halkın isteklerini ön planda tuttum, hep halkın içinde oldum. Ama Ankara’da bazı ideolojik saplantıları olanlar, ağzınızla kuş tutsanız bile sizin siyasetinizi beğenmezler. Onlara aldırmayarak doğru bildiğiniz yoldan vazgeçmeyeceksiniz. Eğer büyük çoğunluk sizi beğeniyor yaptıklarınızı onaylıyorsa devam edeceksiniz." İnsanın yanlışlarını kabul etmesi gerektiğini, ‘yanlışım yoktur’ diyen kişinin lider olamayacağını kaydeden Gökçek, "İnsan hem kendi tenkitlerini hem de dışarıdan gelen tenkitleri mutlaka önemsemeli, kabul etmelidir" dedi.

Başkan Gökçek, zengin, fakir, orta gelir grubundan birçok farklı insanın lideri olabileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Dünyada olduğu gibi Ankara’da da farklı gelir gruplarından insanlar var. Bu gruplardan birini unutursanız, ihmal ederseniz, o bölgenin içinde siyaset yapmanız mümkün değil. Her birinin ayrı ayrı sorunları vardır. Bunların hepsini takdir etmek, tüm sorunlarını görmek zorundasınız. Hiçbirini küstürmeden cevap vermek durumundasınız. Bunların arasındaki dengeyi korumak lazım, işte liderlik de budur. Kadını erkeği, genci yaşlısı, çocuğu, engellisini unutmamalı, hepsinin sorunları tespit edilip, o sorunları çözmenin gayreti içinde olunmalıdır. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı