Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Çöpten Yemek Yiyemem'

6 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Yunanistan, dün Atina’nın kalbi Sintagma Meydanı’nda tabancası ile intihar eden 77 yaşındaki emekli eczacının şokunu yaşıyor.

Yunan medyası, ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki psikolojik etkilerine yoğunlaşırken, vatandaşlar ise bugün akşam saatlerinde çeşitli protesto gösterilerinde bulunacak.Yunanistan, ekonomik kriz sonucu tabancası ile intihar eden 77 yaşındaki Dimitris Hristulas adlı emekli eczacının yasını tutuyor. İntihar olayı, dün sabah saat 09:00’da protestoların merkezi Sintagma Meydanı’nda meydana gelmişti. Ekonomik krizin ağır yükünü daha fazla kaldıramayan yaşlı adam, Yunan parlamentosuna 100 metre uzaklıkta intihar etmişti. Olaya şahit olan vatandaşlar, yaşlı adamın yaşamına son vermeden önce “Çocuklarımıza borç bırakmamalıyız!” diye bağırmış.

Polisin yaptığı incelemede yaşlı adamın üzerinde, kendisini intihara sürükleyen ekonomik sebepler ile politikacıların suçlandığı uzun bir not bulundu. “Çöplerden yemeğimi aramaya başlamadan önce onurlu bir sondan başka çözüm bulamıyorum.” ifadelerinin yer aldığı notta ayrıca, “İşgal hükümeti, yaşayabilmem için gerekli maddi olanaklarımı sıfırladı” ibareleri yer aldı. Yunan polisinin verilerine göre ülkede ekonomik krizin iyice hissedilmeye başladığı 2010 yılından bu yana her gün iki kişi yaşamına son veriyor. Ancak gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu ifade ediliyor. Bazı ölümlere kaza süsü verildiği, bazılarının ise toplumsal sebeplerle gizlendiği belirtiliyor. Ülkeyi şoka sokan dünkü intiharın ardından Yunanistan’da 3 intihar daha gerçekleşti. Polis verilerine göre yılın başından bugüne intihar edenlerin sayısı 149 oldu. 23 kişi ise kendini astı. 2011’de intihar eden ya da girişimde bulunanların sayısı ise 511 olmuştu. Polise göre 2009-2011 döneminde intihar eden ya da girişimde bulunanların sayısı 1750. Çoğu ekonomik krize bağlı girişimler olarak kayıtlara geçti. Yunanistan, Avrupa'da intiharların en az yaşandığı ülkeler arasında bulunuyordu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı