Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhtarlıklar Kalkıyor Mu

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye’nin macera heveslisi olmadığını ve olmayacağını vurgulayarak, “Bize sığınan insanların canı malı çok değerlidir. Türkiye'nin yapması gerekenleri uluslar arası camiayla üzerine düşeni yapacaktır.” dedi.

Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. “Türkiye kendisine biçilen bir rol oynamayacaktır.” diyen Çelik, şöyle devam etti: “Milli iradenin yüklediği insanlık vicdanının bize yüklediği mükellefler vardır. Türkiye bu paralelde hareket edecektir. Bir yerlerde karar alınıyormuş da Türkiye yerine getiriyormuş. Bu Türkiye'ye büyük haksızlıktır. Artık Beşşar Esed kendi halkına zulmetmekten vazgeçmeli, BM'ye verdiği taahhütleri yerine getirmelidir. Uluslararası camia ve Türkiye'yi oyalamaktan başka bir şey yapmamıştır. Sınırlarda sinirlerde ihlal edilmiştir. Bunun Esad için hayırlı olmayacağını söylemek istiyorum."

Suriye’de kendilerinden haber alınamayan Türk gazetecilerle ilgili yeni bilgi olmadığını kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bir yere gittiğimiz zaman yangın söndürmeye gideriz. Yangının parçası olmayız. TBMM'den yetki almak gerekiyorsa değerlendirilecek.” dedi.

"KEŞKE HAYATTAYKEN ÇIKARILSAYDI"
Haberal yasası olarak bilinen hayati derecede rahatsızlığı olanların cezaevindeki gerek tutuklu gerek mahkûm yakınları tarafından ziyaret edebilmesine imkân tanıyan yasayla ilgili de konuşan Çelik, TBMM'de muhalefetin AK Parti grubunun 2B yasasını çıkaralım ardından bu yasayı çıkaralım teklifine CHP'nin öne alma talebenin olmadığını kaydetti.

"Keşke hayattayken çıkarılsaydı." diyen Çelik, şöyle devam etti: İster bizim gruptan ister CHP'nin uzlaşmaz tutumundan kaynaklansın bence bu eksiklik olmuştur. İnsani hassasiyetler en üst düzeyde olmalıdır. Bugüne kadar çıkmaması talihsizliktir." ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERİN 5 YILA ÇIKARILMASI VE MUHTARLIKLARIN KALDIRILMASI YOK
Seçim süreleriyle ilgili tartışmalara da değinen Çelik, “Adalet Bakanı'nın haberi yok, İçişleri Bakanı’nın haberi yok, Genel Başkan Yardımcısı'nın haberi yok. Parti sözcüsü olarak benim haberim yok. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Partinin çalışması yok. Grup başkanvekillerine soruyorum, orada da yok. Uzlaşma Komisyonu böyle bir teklif yapılırsa olur.” diye konuştu.

Mahalle muhtarlarının kaldırılmasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Çelik, “Mahalle muhtarlıkları kaldırılıyormuş. Nereden çıkarıyorsunuz. Siz kaynağınızı söylemezseniz ben yalanlarım.” şeklinde konuştu.

Çelik, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili eksikliklerin giderilmesi için ortak bir genelge yayınlanacağını ifade etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı