Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Herkes saygılı olmalı'' Haberi 

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Avrupa Parlamentosu, Türkiye raporunda PKK'nın Avrupa'da Zaman bürolarına yönelik saldırılarını kınadı.

Sosyalistlerin son dakikada verdiği teklifle önergedeki ‘Zaman’ ifadesi 'Türk gazetesi' olarak değiştirildi. Kabul edilen önergede "Avrupa'daki Türk gazete ofislerine yapılan saldırıları şiddetle kınar ve saldırılarla ilgili eşgüdümlü bir soruşturma çağrısı yapar" denildi.

Teklif, Hollandalı Hıristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten tarafından kaleme alınan Türkiye raporuna eklendi.Önergenin sahibi Liberal Grup Başkan Yardımcısı Alexander Lambsdorff, saldırıların sadece Zaman gazetesine yapıldığını, mezkur gazetenin Paris, Köln, Zürih, Londra ve Rotterdam'daki ofislerine saldırılar düzenlendiğini vurguladı. Lambsdorff, yine de basın hürriyetinin temel gaye olduğunun altını çizen önergeye destek vereceklerini kaydetti.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Lambsdorff, kınamanın Zaman’a yapılan saldırılarla ilgili olduğunun net olması için bu konuşmayı yaptığını, konuşmanın da Parlamento zabıtlarına geçtiğini vurguladı. Lambsdorff'un önergesinde hem Zaman gazetesi hem de saldırıların PKK tarafından yapıldığı iddiaları bulunuyordu.Sosyalist Grup'tan Hollandalı Emine Bozkurt da dünkü açıklamasında, AB'nin Türkiye'ye basın özgürlüğü çağrısında bulunurken Avrupa'daki Türk medya kuruluşlarına yönelik saldırıları da ciddiyetle soruşturması gerektiğini dile getirmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı