Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Çanakkale Zaferini Yaşıyoruz '

27 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan başpolis memuru Kadir Can'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Şahin, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki bir otelde düzenlenen 81 ilin il müdürlerinin katıldığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim Programı'na katıldı.

Basına kapalı yapılan program sonrası Bakan Şahin, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya'nın bir süre önce vefat eden kardeşi Arif Kaya'nın ailesinin yaşadığı Korkuteli ilçesine bağlı Karakuyu köyüne geçti. Bakan Şahin, ilik nakli olan ancak enfeksiyon sonucu 13 Mart'ta hayatını kaybeden Arif Kaya'nın annesi Hatice Kaya'ya başsağlığı diledi. Şahin'e ziyaretinde, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya da eşlik etti.

Bakan Fatma Şahin daha sonra Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan başpolis memuru Kadir Can'ın Antalya'nın Kepez ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki evine gitti.

Şahin'i apartman girişinde şehit Can'ın 12 yaşındaki oğlu Ömer Can ve Özel Harekat polisleri karşıladı. Şahin, Ömer Can ve polis memurlarına başsağlığı diledikten sonra eve girdi. Şehit Can'ın eşi Ayşe Can, ''Çanakkale'deki şehitlerimizin torunlarıyız. Yüzlerce, binlerce, yüz binlerce şehitlerimiz çoğaldı. Onların ruhu vatanımız için savaşmaya devam ediyor. Şehitlerimiz ölmedi. Her şehit vatanımıza hediyedir. Çünkü onlar ölmez. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Kanımızı da yerde bırakmıyorlar'' dedi.

Fatma Şahin, Ayşe Can ve 17 yaşındaki kızı Gökçe Can ile bir süre basına kapalı görüştükten sonra evden ayrıldı.

Ayşe Can, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Özel Harekatçılar eşimi koruyamadık diye üzülmesinler. Onların nasıl mücadele ettiklerini çok iyi biliyorum. Onları çok iyi karşılayacağım. Hepsini Antalya'ya bekliyorum'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı