Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Komutanlar Şehit Evinde

18 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Afganistan'da düşen helikopterde şehit olan Binbaşı Serkan Doğan, Şehit Yüzbaşı İlker Aydın ve Şehit Başçavuş Salih Helvacı'nın evlerini ziyaret ederek ailelerine taziyelerini iletti.

Özel'e, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da eşlik etti. Çıkışta bir gazetecinin başsağlığı dilediği Orgeneral Özel, 'Hepimizin, tüm milletimizin başı sağ olsun. ' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, şehit Yüzbaşı İlker Aydın, Kıdemli Başçavuş Salih Helvacı ve Binbaşı Serkan Doğan'ın ailelerini ziyaret etti ve başsağlığı diledi. İlker Aydın'ın babası Nebi Aydın, oğlunun görev süresinin uzatıldığını ifade ederek, 'Aslında bu ayın 11'inde Ankara'da olacaktı. ' diye konuştu. Şehit Salih Helvacı'nın babası Nuh Helvacı ise 'Oğlum, pırlanta gibi bir çocuktu, anlatmakla bitiremem ki. ' dedi.

BAŞBAKAN, AİLELERİ ARAYARAK BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit askerlerin ailelerini telefonla arayarak taziyelerini iletti. Almanya seyahatini iptal eden Başbakan Erdoğan, Keçiören Subayevleri'ndeki konutunda şehit ailelerini aradı. Erdoğan, ayrıca, eğitim uçuşu sırasında düşen uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in eşi Setenay Özer'i de arayarak başsağlığı diledi. Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da başsağlığı mesajı yayımladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı