Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Baraj kapağı böyle patladı

27 Şubat 2012 Pazartesi günü yayınlandı Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gökdere Köprü Barajı Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu suya kapılarak kaybolan 8 kişinin bulunması için havadan, karadan, sualtı ve su yüzeyinden olmak üzere 4 yönlü araştırma yaptıklarını söyledi.

Olayda hayatını kaybeden 2 kişinin cenaze törenine katılan Vali Coş, mezarlıkta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kayıp 8 işçinin bulunması amacıyla yoğun bir çalışma sergilendiğini belirterek, 'Irmak yatağında çok yoğun bir çamur birikintisi var. Bu kayıp arkadaşlarımızın bir kısmının vefat etmiş olduğu, cenazesinin de bu çamur içinde bulunabileceği varsayımından hareketle sualtı ekiplerimizi de göreve başlattık. Bunlar su içinde çalışma yapıyorlar. Mevcut ekiplerimize ilave olarak, 27 kişilik 6ekip 3 botla su altı ve üstünde çalışmalara devam ediyor. Ayrıca, 103 afet acil, arama kurtarma teknisyeni de çalışmalara karadan destek veriyor. Jandarmamız da nehrin 2 yatağında gerekli bölgelerde karadan hem arama çalışmalarına katılıyor hem de güvenliği sağlıyor. Ayrıca bir helikopter de arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor. Havadan, karadan, sualtı ve su yüzeyinden olmak üzere 4 yönlü araştırmalara devam ediyoruz. Kayıp vatandaşlarımızı biran önce bulabilmek, ailelerinin beklentilerine sonvermek için elimizdeki bütün imkanlarla çalışıyoruz ' diye konuştu.

Tünel kapağının su sızdırdığı yönünde iddialarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Vali Coş, 'Bu konuda bize neden bildirmedin diye az önce arkadaşımıza da söyledim. Bu konuda bize, cumhuriyet savcılığına, DSİ'ye intikal eden her hangi bir bilgi yok. Olsa zaten gereği yapılırdı ' diye cevap verdi. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığının olayı bütün yönüyle araştırdığını belirten Vali Coş, 'Her ne iddia varsa, kimin ne bilgisi varsa, bunları cumhuriyet başsavcılığına intikal ettirirse muhakkak değerlendirilecek ve adalet tecelli edecektir. Herkesin sabırlı olmasını, Türk adaletine güvenmesini tavsiye ediyorum ' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı