Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ambulans kara saplanınca

16 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Muş merkez Kızılağaç beldesine bağlı Özdilek köyünde 2 hastaya 5 saatlik çalışma sonucu ulaşılabildi.

112 ambulansının kara saplanması üzerine hastalar iş makinesi ile kara yoluna getirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Muş merkez Kızılağaç beldesine bağlı Özdilek köyünde bir doğum hastası ve biri de başından yaralanan iki kadın, köy yolu kapalı olduğu için iş makinesi ile kara yoluna ulaştırılabildi. İki hastanın bindirildiği iş makinesi sayesinde hastaların ambulansa yetiştirildiğini belirten doğum hastası Durdane Esen 'in eşi Ahmet Esen, yaklaşık 5 saat önce 112 ekiplerini aradığını ve ekiplerin de kara saplanarak mahsur kaldığını belirtti. Eşi ve başından yaralanan Nurten Pişkin isimli kadının kepçeye bindirilerek yaklaşık 3 kilometrelik mesafeden sonra kara yoluna ulaştırıldığını söyledi.

“KARDA ZİNCİRSİZ AMBULANS”
Muş Devlet Hastanesi'nden gönderilen ambulans yoğun kar nedeniyle kara saplanarak mahsur kaldı. Kızılağaç Belde Belediye Başkanı Mehmet Şirin Yılmaz 'ın gayretleri ile mahsur kalan ambulansa ulaşılabildi. İş makineleri sayesinde ambulans kurtarıldı. Doğum hastası olan Durdane Esen ve başından yaralanan Nurten Pişkin ambulansa bindirildi, ambulansın kar zincirleri olmadığından dolayı tekrar yolda kaldı. Hastalar bir daha kepçeye bindirilerek ana yola getirildi, daha sonra ambulans kurtarıldı. Hastalar bir daha ambulansa bindirildi. Ambulansla Kadın Doğum Hastanesine yetiştirilen Durdane Esen tedavi altına alındı.

“EŞİM AZ KALSIN YOLDA DOĞUM YAPIYORDU”
Durdane Esen 'in eşi Ahmet Esen, yolların kapalı olması ve ambulansın mahsur kalması nedeniyle eşinin az kalsın yolda doğum yapacağını söyledi. Esen yaşanan sıkıntıları şöyle anlattı: “Eşim az kalsın yolda doğum yapacaktı, zaten sağlık sorunları var. Yardım istememize rağmen Köy Hizmetleri 6 saat sonra gelebildi. Kızılağaç beldesinden yardım istedik, sağ olsun Belde Başkanı Mehmet Şirin Yılmaz yardım gönderdi. Kendisine teşekkür ediyorum.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı