Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Otobüsü taşladılar

30 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Afyonkarahisar'da, toplu taşıma aracına yapılan ve hasar yol açan taşlı saldırı, güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, bir firmaya ait''Çarşı-Kışlacık'' seferini yapan Erol Yıldırım idaresindeki 03 US 864 plakalı özel halk midibüsüne taşlarla saldırdı.

Kışlacık'tan hareket eden midibüsün, Ataköy durağı yakınına geldiğinde yaşanan saldırı sırasında içerideki 5 yolcu, koltukların arasına gizlenerek taşlardan kendilerini korumaya çalıştı.

Saldırganlar, Yıldırım'ın aracı durdurmasının ardından koşarak uzaklaştı. Daha sonra, Yıldırım'ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, inceleme yaptı.

Herhangi bir yaralanmaya yol açmayan ve midibüsün camlarının büyük bölümünün hasar gördüğü olay, araçtaki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, dışarıdan atılan taşlardan korkan yolcuların, koltukların arasına gizlenmesi yer aldı.

-''Yolcu, yerinden kalkmasa yaralanacaktı''-

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yolcuyla trafikte seyir halindeyken Yavuz Selim İlkokulu önünde bazı kişilerin beklediğini gördüğünü söyledi.

Bu kişilerin yanından geçtikten sonra bir ses duyduğunu ve aracın camlarının, atılan taşlar yüzünden parçalandığını belirten Yıldırım,''Aracı durdurduğumda, yolcuların yere yattığını, içeride de taşlar olduğunu gördüm. Durakta inmek için ayağa kalkan yolcunun koltuğuna büyük bir taş geldi. Yolcu, yerinden kalkmasa yaralanacaktı. Araçtan indiğimizde bu kişilerin kaçtığını fark ederek, polise haber verdim'' dedi.

Midibüsü işleten firmanın sistem koordinatörü Salih Şenyurt da kentte daha önce benzer olaylar yaşadıklarını bildirdi.

Vatandaşlara ekonomik tarifelerle katkı sağlamak istemelerine rağmen bu tür saldırılarla karşılaştıklarını dile getiren Şenyurt,''Şoförlerimizin de yolcularımızın da bu olaylarla bir bağlantısı yok ama saldırılara maruz kalıyorlar. 200'den fazla kişi, şirketimizden kazandığıyla ailesini geçindiriyor. Bu olayların önüne geçilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Ali Kemal Akan / Serdar Yılmaz / Sedat Gök
Yayıncı: Mürsel Çetin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı