Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye kar altında

21 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede 459 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 349, Kars'ta 95 ve Iğdır'da 15 olmak üzere toplam 459 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1'i çocuk 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.

Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 40, Kars'ta 20, Erzurum ve Ardahan'da 15 santimetre. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde karla mücadele çalışması yürütüyor.

Bu arada bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 4, Ağrı'da eksi 2, Erzurum ve Ardahan'da eksi 1, Iğdır'da 1 ve Erzincan'da 3 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ardahan'da 1, Ağrı'da 3, Erzurum'da 4 ve Erzincan'da 6 derece olması tahmin ediliyor.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı