Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gazze'de Hamas coşkusu

9 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Gazze’de toplanan on binlerce kişi Hamas’ın 25. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Gazze'nin batısındaki El-Ketibe Meydanı'da toplanan kalabalık, çeşitli sloganlar eşliğinde zafer işareti yaparken, kürsüye gelen konuşmacılar Hamas 'ı öven konuşmalarla kalabalığı coşturdu. Konuşmanın yapıldığı sahnenin arkasına Hamas 'ın imkanlarıyla yaptığı ve İsrail'e yönelik saldırılarda kullanılan M75 tipi roketin dev maketi ise dikkat çekti. Sanatçıların da sahne aldığı kutlamalarda, sahneye çıkan Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ve Filistin Başbakanı İsmail Haniye bir birine sarılarak halkı selamladı.

Daha sonra kürsüye gelen Haniye, er geç bağımsız bir Filistin devletinin kurulacağı mesajını verdi. Devam eden kutlamalar çerçevesinde Şam 'da sürgün yaşayan ve 45 yıl sonra ilk kez dün Filistin 'e gelen Hamas 'ın siyasi lideri Halid Meşal de yaptığı konuşmada, Filistin halkının yıllarca zulüm altında yaşadığını ve özgür günlerin yakın olduğunu vurguladı.

Meşal: 'Topraklarımızın Bir Santimini Bile Vermeyiz'
45 yıl Sonra Gazze'ye dönen Meşal, Hamas'ın kuruluşunun 25. yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Meşal, 'Filistin bizim topraklarımızdır. Akdeniz'den Ürdün nehrine, kuzeyden güneye kadar bizim ulusumuzdur. Bu toprakların bir santimini bile vermeyiz ' ifadelerini kullandı. 'Ne Filistin'in işgalini meşru görür ne de İsrail devletini tanırız ' diyen Meşal, İsrail işgaline boyun eğmeyeceklerini söyledi.

On binlerce kişiye hitap eden Meşal, Siyonist projenin ırkçı ve yayılmacı bir proje olduğunu söyleyerek, 'Bu sadece bizim değil tüm insanlığın düşmanıdır ' dedi.

Batı Şeria ve Gazze'nin ayrılmaz parçalar olduğuna dikkat çeken Meşal, 'Gelin siyasette birleşelim, bölünmüşlüğe Son verelim ' çağrısı yaptı. Meşal ayrıca, hiçbir ülkeye tabi olmadıklarını, ilkelerinden asla ödün vermeyeceklerini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı