Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Minik Çınar'ın yaşam savaşı

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Doğuştan kalbindeki atar damarı olmayan Çınar Efe yaşama tutunmak istiyor.

Doğuştan kalbinden ciğere giden 2 atar damardan biri olmadığı için hayata tutunmaya çalışan 1 yaşındaki Çınar Efe oksijen cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Degeorge sendromuna bağlı kalp yetmezliği ve pulmoner atrezi hastalığından dolayı ameliyat olması gereken Çınar Efe'nin yurt dışından getirilmesi gereken kalp kapakçığı ve atar damara ihtiyacı olduğunu söyleyen baba Engin Gür, ''Çınar oksijen makinesine bağlı olarak hayatını idame ettiriyor. Bunun ameliyatı da çok ciddi bir ameliyat ve Türkiye'de parmakla sayılacak kadar az doktor bu ameliyatı gerçekleştirebiliyor. Birçok doktor bu ameliyatı yapmaya cesaret edemedi. Biz İstanbul'da özel bir hastanede görev yapan bir doktorla tanıştık o ameliyat edebileceğini söyledi.

Hastane Çınar'ın tüm masraflarını karşılıyor ama kalp kapakçığı ve yapay kalp damarı için yurt dışından gelecek malzemeler için 27 bin lira gibi bir rakam gerekiyor. Bunun 10 bin lirasını biz kendi çabalarımızla tamamladık fakat geri kalan 17 bin lirayı tamamlayamıyoruz. Bugüne kadar Çınar'ı yaşatabilmek ve hayatını idame ettirebilmek adına evimizde satmadığımız eşya kalmadı'' dedi.

Çınar'ın durumunun çok ciddi olduğunu ve doktorların küçük Çınar Efe'nin vücudunun kendi kendine geliştirdiği kılcal damarların basınçla patlayabileceği ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylediklerini ifade ederek, ""Çınar'ın bir an önce ameliyat olması gerekiyor. Biz buradan şunu söylemek istiyoruz herkes evlat sahibi kimse göz göre göre evladının kaybolmasını, yitip gitmesini istemez. Biz yetkililerden ve iş adamlarından bu konuda destek bekliyoruz. Çınar yaşasın istiyoruz. Bugüne kadar yaşamaz dedikleri Çınar yaşadı, bundan sonra da yaşasın istiyoruz"" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı