Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CeBIT Fuarı'nda Ankara rüzgarı

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı “CEBİT Bilişim Fuarı”nda “Teknolojinin merkezi tartışmasız Ankara’dır” dedi.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “CeBITEurasia2012 Bilişim Fuarı’nda gerçekleştirilen “Medya ve İletişim Zirvesi”ne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Ankara Belediyesi standına da uğrayan, Melih Gökçek, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bilişimle ilgili yapılan pek çok çalışmaların olduğunu söyleyen Melih Gökçek,“Bu fuarda çok orijinal işlerin olduğunu görüyorum. Bizim de belediye olarak pek çok çalışmalarımız oldu. Mesela ilk defa bir belediye tarafından ortaya konulan “nispetle misket” konulu şehir oyunu var. Bunlar önüne çıkan simitleri topluyorlar. Dolayısıyla simitleri toplaması bile bir bilişim oyunu olduğunu gösteriyor” dedi.

Ankara Belediyesi, yeni uygulamalarıyla yapmış olduğu her şeyi bu fuarda göstermek istediğini ifade eden Başkan Gökçek, “Mobil uygulama tanıtımı nispetle kısmet oyunu, web sayfası tanıtımı, şehiriçi bilgi işlem tanıtımı gibi gelişmeleri fuarda tanıtmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Teknolojinin merkezi tartışmasız Ankara’dır diyen Melih Gökçek, teknoloji açısından en çok elamanın Ankara’da olduğunu, en çok bilimsel araştırmaların Ankara’da yapıldığını belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı