Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçeli'den yargıya mesaj

26 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan hakkında tekrar tutuklama kararının çıkmasına ilişkin "Yargı süreci çok uzun tutuluyor. Bir an önce bunların sonuçlandırılmasını diliyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan hakkında tekrar tutuklama kararının çıkmasına ilişkin, “Yargı süreci çok uzun tutuluyor, zaman zaman tutuklu kişiyi tekrar tutuklamak gibi bazı tuhaf olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunun bir an önce bitirilmesini istiyoruz” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da bayram namazı için Gazi Merkez Camii'ne geldi. Bahçeli, bayram namazını kıldıktan sonra cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaştı. Bahçeli, daha sonra MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kabrine geçti. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Bahçeli, dua etti, Türkeş'in anıt mezarına karanfil bıraktı ve ibrikten su döktü. Bir süre partililerle birlikte çay içerek sohbet eden Bahçeli, merhum Türkeş'in Anıt Mezarı'ndan ayrılırken basın mensupları bayram mesajını sordu.Bahçeli de, mübarek Kurban Bayramı 'nın İslam alemine ve Türk milletine hayırlara vesile olmasını dileyerek, “İki bayram arasında milletimiz çok büyük kayıplar vererek, şehitlerimiz baba ocaklarına gelerek geçmiştir. İnşallah bundan sonra Türkiye 'nin birliği, dirliği, kardeşliği ve bin yıllık beraberliği bayram vesilesiyle tekrar güçlenerek milletimizin huzuru ve istikrarı sağlanmış olur” dedi.

Bahçeli, bayram mesajının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayarak, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan hakkında tekrar tutuklama kararının çıkmasına, “Bu yargı süreci çok uzun tutuluyor. Zaman zaman tutuklu kişiyi tekrar tutuklamak gibi, bazı tuhaf olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunun bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Bu yargının çok uzaması üzerinde tartışma yaratılması ülkemiz açısından da adalet anlayışı açısından da milletimizi çok rahatsız etti. Bir an evvel bunların sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.


DENİZ BAYKAL


Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı.

Baykal, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan ve Yıldıray Sapan ile bayram namazını kılmak için Tekeli Mehmet Paşa Camisi'ne gitti. Burada vatandaşlarla selamlaşan Baykal, tarihi Kaleiçi'ni gezdikten sonra bayram namazını kıldı. Baykal, namaz çıkışında vatandaşlar, partililer ve gazetecilerle bayramlaştı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Baykal, bayramların insanların kendilerini sorgulaması için vesile olduğunu söyledi.

Bayramların toplumsal duyarlılığı ve sorumluluğu arttırmanın vesilesi olması gerektiğine dikkati çeken Baykal, ''İnsanların, insanlık aleminin içinden geçmekte olduğu bunalımlı, sıkıntılı dönemi şöyle bir durup sorgulamasına 'Nereye gidiyoruz -'diye kendi kendisine sormasına, her şeyi yeniden düşünmesine ihtiyacı var. İnşallah gelecek bayramlar daha iyi olur, milletin yüzü daha fazla güler. Bugün bütün bunları geride bırakarak birbirimize olan duygularımızı, dostluğumuzu tazeleme zamanıdır'' dedi.

Deniz Baykal, namazın ardından Antalya'ya has serpme böreğin yapıldığı börekçiye gitti. Burada önlük takarak tezgahın başına geçen Baykal, hamur açıp börek yaptı. Baykal, açtığı böreği gazetecilere de ikram etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı