Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Koray Aydın Meydan Okudu

21 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, muhalefet partilerinin kendilerine bakıp çekidüzen vermesi gerektiğini söyledi.

Partisinin Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaretinde konuşan Koray Aydın, Türkiye'de yeni bir döneme girildiğini, hem iktidarın hem de vatandaşların gerçeklerle yüzleştiğini belirterek, iktidarın gerçek yüzünün de ortaya çıktığını ileri sürdü. Aydın, Türkiye ekonomisinin büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu, Türkiye'nin bütçesinin 14,4 milyar dolar açık verdiğini iddia etti.

Aydın, ''Sürekli artan cari açık bunların akıllarını başlarına getirmedi. Şimdi bedeli halk ödeyecek. Bu, hükümetin ekonomik alanda gerçeklerle yüzleşmesidir. iktidara destek veren halkın da gerçekleri görüp laf ebesi, çok konuşan, siyahı beyaz diye yutturmaya çalışan bir iktidarın gerçek yüzüyle halka gösterilmesi ve tanıtılmasıdır'' diye konuştu.

İktidarı yürüttüğü dış politika nedeniyle ''taşeronluk'' ile suçlayan Koray Aydın, yürütülen terör politikasını da eleştirdi.

''Oslo görüşmelerine'' değinen Aydın, ''Bir tarafta Öcalan, bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan... Masanın üzerinde de Türkiye... Recep Tayyip Erdoğan, ne konuşuyorsun Öcalan ile orada- Öcalan'ın ne istediği belli, Türkiye'nin bir bölümünü senden istiyor. Pazarlık masasında 'İstediğin kadar veremem, biraz daha azını vereyim' mi diyeceksin-'' diye konuştu.

Mevcut iktidarın yüzde 50 oy alarak seçildiğini, yayınlanan anketlerle oyunu artırdığını iddia ettiğini kaydeden Aydın, ''Muhatapları da 'Hayır, senin oyun artmıyor' demiyorsa, işin bu tarafında olan muhalefet partilerinin de kendilerine bir bakıp çekidüzen vermesi gerekiyor'' diye konuştu.

-Yeni anayasa tartışmaları-

Koray Aydın, 2013 yılında Türkiye'nin gündemine yeni anayasanın geleceğini ifade ederek, yeni anayasada Türk milletinin adının çıkarılacağını, Türklüğün alt kimlik haline dönüştürüleceğini öne sürdü.

Aydın, şöyle konuştu:

''Yeni anayasa dedikleri budur. Çünkü diğer temel hak ve özgürlükler konusunda üç aşağı, beş yukarı bir mutabakat vardır. Milletin varlığının adını anayasadan çıkarma girişimi, adıyla beraber onu tarihe gömme girişimidir. 3-5 sene sonra 'Bu ülkenin adının Türkiye olmasına da ne gerek var' deseler ne diyeceğiz-''

-''Parti tüzüğünde antidemokratik maddeler var''-

Koray Aydın, bir partilinin ''Biz her dönem seçimlerde Ankara'nın pişirdiği aşı yemekle meşgul olduk. Antalyalı bu aşı kendi pişirip kendi mi yiyecek, yoksa oradan gönderdiğiniz aşla mı biz burada doyacağız-'' diye seslenmesi üzerine şunları söyledi:

''Biz seçimden hemen sonra bir tüzük kurultayı yapacağız. MHP parti tüzüğünde Siyasi Partiler Yasası'na aykırı, çok antidemokratik maddeler var. Yani bir kişiye çok imkan veriyor. En tepedekine... Biz o maddeleri ayıklayacağız. MHP Genel Başkanı'na yüzde 6'ya kadar bir kontenjan tanıyarak, seçimden önce bunların ilini, sıralamalarını belirleyerek, ilan ederek, geriye kalan yerlerde üyelerle seçim yapmayı taahhüt altına aldık. Bu, kendi aşını kendin yapacağın anlamına geliyor. Çünkü biz, ön seçimin partiye büyük güç katacağına inanıyoruz.''

Konuşmanın ardından partililer arasındaki bulunan Koray Aydın'ın lise arkadaşı gelerek, lise yıllarında beraber çektirdikleri bir fotoğrafı gösterdi. Bir süre fotoğrafı inceleyen Aydın, ''Ne de poz vermişiz'' şeklinde espri yaptı.

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı