Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başkan Gökçek sert konuştu

18 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı Yerel seçimlerle ilgili ortaya atılan iddialara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten çok sert bir yanıt geldi.

Yerel seçimlerin 5 ay öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliğinin 367 barajına takılması üzerine, bazı belediye başkanlarının milletvekillerine 'telkin 'de bulundukları iddiaları ortaya atıldı. Gökçek iddialarla ilgili, “Eğer herhangi birisi dışarıdan milletvekiline telkinde bulunuyorsa, telkinde bulunan da ona uyan da onursuzdur” dedi.

Yerel seçimlerin öne çekilmesini öngören değişiklik için Ak Parti ve MHP 'nin yeterli sayı olan 367 'nin altında kalmasının ardından firenin hangi partiden olduğu tartışmalarının yanına şimdi de belediye başkanlarının telkinde bulunduğu iddiaları eklendi.

Başta İstanbul ve Ankara gibi kentler olmak üzere bazı belediye başkanlarının milletvekillerine telkinde bulunduğu iddialarının kendisine de iletildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şunları söyledi:

Oy vermeyen ihanet ediyor

“Seçimin öne alınması düşüncesi Başbakanımıza ait. Başbakanımızın kararına karşı bizim partimizden oy vermeyen birisi varsa o doğrudan doğruya ihanet ediyor demektir. Bunun yanı sıra eğer herhangi birisi dışarıdan milletvekiline telkinde bulunuyorsa, telkinde bulunan da ona uyan da onursuzdur. Ama bir şey daha var. Hiç ilgisi olmadığı halde bir takım kişilere de iftira atılıyorsa o itirafı eden birileri varsa, onlar da şerefsizdir''


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı