Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Türkiye-Suriye savaşı çıkmaz''

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, son günlerde yaşanan Türkiye- Suriye krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ricciardone, "İki ülke arasında savaş ihtimali yok. Türkiye, Esad rejiminin tuzağına düşmedi" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Türkiye ile Suriye arasında savaş ihtimali görmediklerini söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadelesine destek olduklarını yineleyen Ricciardone, ellerindeki tüm istihbaratın Ankara ile paylaşıldığını da belirtti.

Ricciardone'nin gazetecilere yaptığı açıklamalar şöyle:

"Türkiye Esad rejiminin oyununa gelmedi. Tecrit edilen Türkiye değil düşmanlarıdır. PKK ve Esad rejimi ortak düşmanımızdır. Ortak düşmanlara karşı istihbarat paylaşıyoruz BM'nin daha etkin olması gerekir. BM Güvenlik Konseyi harekete geçmeli. BM'nin beceriksizliği bizim için hayal kırıklığı oldu. İran'ı etkileyecek taraf Türkiye'dir. Mezhep savaşına dönmesinden endişeliyiz. Türkiye diplomatik süreçte lider ülke. Rusya ve İran dünyanın gerisinde kalmamalı"


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı