Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

4 bin ton pamuk yandı

17 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Gaziantep’te 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde dün akşam başlayan yangın, büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Havanın aydınlamasıyla oluşan hasarın boyutu da gözler önüne serildi. Yaklaşık 4 bin ton pamuk yangında kül olurken, 2 itfaiye görevlisi de yaralandı. Ekipler, ısıdan dolayı duvarların yıkılma tehlikesi taşıması ve içeri girilebilmesi için iş makineleriyle yıkım çalışması da gerçekleştirdi. Gaziantep’te dün 21.00 sıralarında Biskan Tekstil’de meydana gelen yangına 35 araç ve 100 kişilik personelle müdahalede bulunan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangını büyük oranda kontrol altına aldı. Yangının 4 bin ton pamuğun depolandığı tüm alana yayılmasından dolayı ateş topuna dönüşen balyaların söndürme işlemini zorlaştırdığını belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, "En büyük sevincimiz can kaybının olmaması, bir başka alana sirayet etmemesi. Geceden beri arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışıyor. 2 arkadaşımız yaralanmasına rağmen motivasyon ve morallerinden hiçbir şey kaybetmeksizin kendi fabrikalarıymış gibi müdahale etmektedir. Konuyla ilgili yaklaşık 2 saate yakın süre sonunda tamamen kontrol altına alınarak etkisiz hale getirmiş olacağız." dedi.

Fabrika duvarlarının da ısıdan dolayı mukavemetini kaybettiği için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını aktaran Yalım, şöyle konuştu: "Arkadaşlarımızın müdahale edebilmesi için içeri girmeleri gerekiyordu. Duvarları da iş makinesiyle açarak yangına müdahale etme yöntemini uyguladık. Aksi takdirde çökmelerin yeniden olma ihtimali vardı. Zaten pamuk balyalarının ateş topuna dönmesinden dolayı söndürülmesi için bunların tamamen dışarı çıkarılıp serilmesi ve üzerlerinin toprakla örtülmesi gerekiyor. Ya da tamamen suyla söndürülmesi gerekiyor. Biz iki yöntemi de deniyoruz."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı