Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başkent Ankara 89. yaşında

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Ankara’nın başkent oluşunun 89. yıldönümü kutlamaları kapsamında Ulus’taki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene protokolün yanı sıra Ankara seymenleri de katıldı. Törende Mehter Takımı da bir konser verdi.

Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümü dolayısıyla Ankara'da bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde Ulus Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter takımının gösterisinin ardından Ankara Valisi başkanlığındaki heyet yerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Valilik adına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin de Büyükşehir Belediyesi adına Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Çeşitli kurumların da çelenkleri koymasından sonra konuşma yapan Vali Yüksel, Ankara’nın başkent olmayı yüreği ile hak ettiğini vurgulayarak, “Bugün Birleşmiş Milletlere üye yaklaşık 200 devlet var. Bu 200 devletin başkentlerinin çok büyük kısmının başkent oluş nedeni siyasi nedenlerdir. Ankara’nın Başkent oluşu ise siyasi değil Ankaralıların Kurtuluş savaşında ki kararlı tutumları sonucunda, tarihi bir karar sonucu gerçekleşti” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin ise, Ankara’nın çağlar boyunca karşılaştığı zorluklardan güç alarak çıktığını ifade ederek, “Ankara karşılaştığı zorlukları yenerek güçlendiğini 89 yıl önce bugün ispatladı. Bugünde dünya başkentleri arasında kentleşme düzeyi, sağlık tesisleri, sanayisi ve üniversite kenti olarak ulaştığı seviye ile gelişimi hayranlıkla izlenen örnek bir metropol konumunda” diye konuştu.

Vatandaşların ilgiyle izlediği Ulus Atatürk Anıtı önündeki tören seymenlerin gösterisiyle sona erdi. Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümü kutlamaları bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in vereceği resepsiyon ve ‘Ankara’ya Değer Katanlar’a verilecek ödüllerle devam edecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı