Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Davutoğlu'na gensoru reddedildi

13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesi reddedildi. Gensoru ile ilgili Meclis'te açıklamalarda bulunan Davutoğlu, " Akçakale'ye top mermisi düşerken safını belli eden MHP'ye teşekkür ediyorum ama Türkiye'ye karşı Esed ile saf tutanı tarih affetmeyecektir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler yapıldı.

CHP geçtiğimiz günlerde ''tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, bunu yaparken bir çok gerçeği yasama organından ve halktan gizlediği'' iddiasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında gensoru önergesi verdi. Davutoğlu hakkında verilen gensoru önergesi Genel Kurul'da yapılan oylamada reddedildi.

Ahmet Davutoğlu hakkında gensoru önergesi veren CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu zihnindeki Davutoğlu ile kavga ediyor" dedi.

Gensoru üzerinde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

TAZMİNATI YETİM ÇOCUKLARA BAĞIŞLAYACAĞIM

Sayın Kılıçdaroğlu birçok kere hakaretlerde bulundu. Ahlak ve irfan sahibi CHP'lilere hitap etmek istiyorum. Kılıçdaroğlu'nun bir küfrünü gazeteler sansürleyerek vermek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu'na açacağım davadan kazanacağım parayı Esad'ın şiddeti altında yetim kalan çocuklara bağışlayacağım. Devlet ahlakı gizli oturumu gizli tutmayı gerektirir. Kılıçdaroğlu, zihnindeki Davutoğlu ile kavga ediyor. Şam'da Esad, burada Kılıçdaroğlu aynı şeyi söylüyor. "Bu olayların sorumlusu Türkiye'dir" diyorlar.

TARİH CHP'Yİ AFFETMEYECEK


BM ve TBMM komisyonları Apaydın Kampı'na gitti ama onların raporlarına itibar etmiyorlar. Mesele bir zihniyet ve ahlak meselesidir. Akçakale'ye top mermisi düşerken safını belli eden MHP'ye teşekkür ediyorum ama, Türkiye'ye karşı Esed’in yanında olan CHP'yi tarih affetmeyecektir. Her yerde bu onurlu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz. CHP ve Kılıçdaroğlu'ndan takdir beklemiyoruz.

Biz hiç bir zaman Kılıçdaroğlu'na onun üslubuyla cevap vermeyeceğiz. Bu milleti savunmak bize yakışır. Her yerde!.. Her yerde bu onurlu bayrağı dalgalandırmanın şerefini taşıyan bir Dışişleri Bakanıyım.

Görevi aldığımda ilk talimatım bana gerekçeyle gelmeyin. Biz her zaman kıt zekanın değil aklın ahlakın erdemin hikmetin adaletin vicdanın insanlık onurunun sözcüsü olduk olmaya da devam edeceğiz. Biz CHP'den izin almadık izin istemiyoruz biz sadece Aziz milletimizden izin aldık.




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı