Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Babaevlerinde büyük acı

20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında şehit olan Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesindeki baba ocağında yas var.

Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin baba ocağı, şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından taziyeye gelenlerin akınına uğradı. Şehidin evine ve belde girişine Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Bor Kaymakamı Muammer Balcı da Kemerhisar'a gelerek, şehidin yakınlarına taziyede bulundu.

Fenalaşarak baygınlık geçiren şehidin annesi Tuncay Dildari, ambulansla Bor Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehit Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin amcası Kemalettin Dildari, babası 1999 yılında vefat eden 7 aylık asker Mehmet Dildari'nin vatani görevini yaparken üniversite sınavına girdiğini, Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknikerliği bölümünü kazandığını söyledi.

Bir süre önce izin alarak üniversiteye kaydını yaptıran yeğeninin birliğine dönmek için 3 gün önce Kemerhisar'dan ayrıldığını anlatan Kemalettin Dildari, ''Artık terör bitsin. Analar, babalar ağlamasın'' dedi.

-Şehidin nişanlısına son sözleri-

Şehidin 9 ay önce nişanlandığı Sevim Süyüm, AA muhabirine, Mehmet Dildari ile en son pazartesi günü telefonla görüştüğünü söyledi.

Gelecek yıl mayıs ayında düğün yapmayı planladıklarını belirten Süyüm, şunları anlattı:

''En son pazartesi günü görüştük. 'Telefonum kapalı olursa merak etmeyin. Burada sinyal kesiciler var. İki konvoy gidiyoruz' dedi.

'Şehit olursam arkamda sizi bıraktığım için yanarım, kör bir kurşuna gidersem ona yanarım' dedi.

Ben de 'aklına kötü bir şey getirme, sağ salim gelirsin inşallah' dedim. Saat 12.00'de sinyal kesildi. Bir daha da mesaj falan gelmedi. Askerden gelince düğünümüz olacaktı. Mayıs'ta evlenecektik. Üniversite sınavına girdi, kazandı, kayıt oldu. KPSS'ye girecekti. Sınava yetişecekti. 'İyi bir yere gireceğim, dört dörtlük yaşayacağız' diyordu.''

Muhabir: Betül Abbak - Musa Özyürek / Mustafa Yıldız / İsmail İçer

Yayıncı: Şükran Yücel


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı