Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Koray Aydın'ın Gövde Gösterisi

9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nde genel başkan adayı Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Devlet Bahçeli'ye karşı kesinlikle hasmane tutum içinde olmadıklarını vurgulayarak, "Görevini de dört dörtlük yaptığına inanıyoruz. Fakat 15 yıl, bir genel başkan için 'neyi yapıp neyi yapamayacağının' anlaşılması bakımından yeterli bir süredir. Bundan sonra da 'yol gösterici' olarak bu harekete, katkı yapmasını arzu ediyoruz. ' dedi.

4 Kasım'da yapılacak olan 10. Olağan Büyük Kurultay'da, genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Koray Aydın, ilk gezisini Sakarya'ya yaptı. TEM Otoyolu Arifiye turnikelerinde partililer tarafından karşılanan Aydın, konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. Öğle namazı için Orhan Gazi Camisi'ne geçen Aydın, burada cenazesi bulunan aileye başsağlığı diledi. Namazın ardından partisinin Sakarya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Aydın, parti binası önünde partililere ve vatandaşlara hitap etti.

17 Ağustos 1999'da bakan olduğu dönemde Sakarya'ya geldiğinde yıkılmış, yerle bir olmuş bir şehir, umudunu kaybetmiş insanlar, gözü yaşlı anne ve babalar gördüğünü kaydeden Aydın, dünyada eşi benzeri olmayan bir kaynaşmayla, bir hareketlilikle, ne yaptığını bilen bir anlayışla, tüm bölgeyle bütünleşerek bölgenin ayağa kalkmasında öncülük eden insanlar olduklarını anlatan Aydın, şunları söyledi:

'Benim siyasi hayatımda bu bölgenin, Sakarya'nın çok önemli bir yeri var. Bugünde MHP genel başkan adaylığımı ilan ettikten sonra ilk gezimi Sakarya'ya yaptım. Sizlerle kucaklaştım. '

TÜRKİYE YANGIN YERİNE DÖNDÜ

Konuşmasında hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren Aydın, Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü ifade etti.

'İçimiz kaynıyor. Kabımıza sığmıyoruz ' diyen Aydın, 'Ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak televizyonları açamıyorum. Gazeteleri okurken zorlanıyorum. Çünkü Türkiye yangın yerine dönmüş. 'Mangalda kül bırakmayanlar' bu yangını göremiyor. Bu ateşi göremiyor. Her şeyden önemlisi bu ateşi söndürecek iradeyi ortaya koyamıyorlar. ' şeklinde konuştu.

25 askerin şehidin olduğu patlamanın ardından Afyonkarahisar Valisi'nin Genel Kurmay Başkanı'na hediye vermesini sert sözlerle eleştiren Aydın şunları kaydetti, '2 gün önce Afyonkarahisar'daki patlamada 25 askerimiz şehit oldu. Dün Genelkurmay Başkanı'mız Afyon'a gitmiş. Afyon Valisi, Genelkurmay Başkanı'na bir satranç tahtasıyla, kilim hediye ederek 'vurdum duymaz' bir tavır sergilemiş. Sanki Türkiye'de olup bitenin farkında değiller.

'BAHÇELİ'YE KARŞI HASMANE TUTUMUMUZ YOK

Konuşmasının ardından parti binasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Koray Aydın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı hiçbir hasmane tutumunun olmadığını dile getirdi. Bahçeli'nin Türk siyasi hayatında çok önemli bir şahsiyet olduğunu kaydeden Aydın, ' Bahçeli, Türk siyasetine çok önemli değerler ve kavramlar kattı. Biz MHP'liler olarak genel başkanımızın Türk siyasetinde edindiği yerin, bunun Türk siyasetine getirdiği kavramları önemsiyoruz, dikkate alıyoruz. Görevini de dört dörtlük yaptığına inanıyoruz. Bundan sonra da yol gösterici olarak bu harekete değerli katkıları yapmasını gönülden arzu ediyoruz. Çünkü o bizim rakibimiz, düşmanımız değil. Biz ona saygıyla muhabbetle bağlı olan insanlarız. Onu seviyoruz ve ona karşı hiçbir hasmane tutumumuz yok. Ama 15 yıl bir genel başkanlık için neyi yapıp neyi yapamayacağının anlaşılması bakımından önemli bir süreç. Ona sevgilerimizi muhabbetlerimizi iletiyoruz. Ülkücü hareketin mensupları olarak da bugüne kadar yaptıklarından dolayı şükranlarımızı, minnetlerimizi sunuyoruz.Türk siyasetine kattığı yeni değerler, dürüstlük, ilkeli duruş, sözünün eri olan bir politika izlemesi bugüne kadar bizi güçlendiren kuvvetlendiren unsurlardır ' diye konuştu.

MİLLETİYLE BARIŞIK MHP GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

MHP'nin milletin değerleriyle özdeşleşmiş bir parti olduğunu anlatan Aydın, Türk-İslam ülküsünün bu milletin kutsallarına önem veren bir anlayış olduğunu söyledi.

Milletiyle barışık MHP geleneğini devam ettireceklerini ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; 'Bunu yaparken de dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmayacağız. Düşünmeye ve tartışmaya önem veren bir MHP kuracağız. Ben MHP'nin, tarihi süreçteki birikmelerini tartışarak, konuşarak geliştirmek yerine içine kapanık, korunmacı, duvarlar arkasında yapılan bir siyaset anlayışıyla bugüne kadar idare edildiğini düşünüyorum. Bu da MHP'nin gelişmesini engellemiştir. '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı